Naslovnica / ŠPORT / Zmagovalca 16. Miklavževega teka sta Rok Puhar in Karmen Klančnik

Zmagovalca 16. Miklavževega teka sta Rok Puhar in Karmen Klančnik

V Tuhinjski dolini je danes dopoldan potekal tradicionalni, že 16. Miklavžev tek, najhitreje pa sta s 5,3 kilometrov dolgo progo od Term Snovik do Gore sv. Miklavž opravila Rok Puhar in Karmen Klančnik.

V čudovitem, četudi precej mrzlem dopoldnevu, se je prek 300 tekačev in tekačic zbralo pred Termami Snovik, kjer so se najprej družno ogreli, nato pa točno ob 10. uri, ob poku štartne pištole stekli proti vrhu dobrih pet kilometrov oddaljeni Gori sv. Miklavž nad Šmartnim.

miklavzev-tek-2016-2

Najboljši tekmovalci so za progo potrebovali okrog 22 minut, najhitreje pa je v cilj, s časom 21:37.1, pritekel Rok Puhar iz Šenčurja. Na drugem mestu mu je, s časom 22:03.5, sledil Matevž Planko (TK Trisport, tretje mesto v absolutni razvrstitvi, pa je, s časom 22:09.6 osvojil Gašper Bregar (KGT Papež).

miklavzev-tek-2016-13

Med ženskami je s progo, s časom 26:24:5, najhitreje opravila Karmen Klančnik iz Spodnjih Dupelj, drugo mesto je, s časom 27:55.8, osvojila Tina Klinar, Maja Matić pa je, s časom, 27:58.4, osvojila tretje mesto med ženskami.

Na krajši 1,4 km dolgi razdalji so se pomerili tudi mlajši tekmovalci, prireditev pa se bo, na prekrasnem Miklavžu nad Šmartnim, nadaljevala z razglasitvijo rezultatov in podelitev priznanj in medalj najboljšim.

Podrobnejše rezultate po kategorijah, si lahko ogledate na spletni strani ŠD Šmartno: www.sd-smartno.si