Naslovnica / ŠPORT / Zmagovalca 21. gorskega teka k Svetemu Primožu sta Peter Lamovec in Sara Jaklič

Zmagovalca 21. gorskega teka k Svetemu Primožu sta Peter Lamovec in Sara Jaklič

S tradicionalnim tekom na Svetega Primoža, ki je letos potekal že 21. leto zapored, in je bil hkrati 1. tekma v seriji tekov za Pokal Kamnika, tudi se je tudi uradno začela kamniška tekaška sezona. Najhitreje sta na Sv. Primoža pritekla Peter Lamovec – ŠD Žiri, v kategoriji moških ter  Sara Jaklič – TK Šmarnogorska naveza.

Četudi je še zjutraj kazalo, da utegne blizu sto tekačem in tekačicam, ki so se zbrali na Vegradu pod Svetim Primožem, začetek kamniške tekaške sezone nekoliko skaziti vreme, je le-to k sreči zdržalo vse do konca prireditve, tistih par dežnih kapelj, pa ni pregnalo dobrega razpoloženja in veselja številnih navdušencev tekanja v hrib.

tek sv. primoz 2016 29

 

Na štart so se ob 10. uri najprej podali tekači na dolgi progi, ki so iz Vegrada tekli vse do Svetega Primoža, kamor je, s časom 16:32 najhitreje pritekel Peter Lamovec – ŠD Žiri, ki je s časom 16:32 postal tudi absolutni zmagovalec današnjega teka, ter Sara Jaklič – TK Šmarnogorska naveza, ki je bila s časom 20:50 najhitrejša med ženskami.

 

Ko so bili najhitrejši tekači in tekačice že na Svetem Primožu, so se na štartno črto postavili tudi najmlajši tekmovalci in tekmovalke, ki so se na krajši razdalji pomerili za Pokal Calcita.

tek sv. primoz 2016 36

 

Absolutno najhitrejša med njimi je bila Maša Viriant, prav vsi najmlajši, pa so že ob prihodu v cilj prejeli posebne medalje za udeležbo, zagotovo pa si jo je, skupaj s torto na podelitvi, zaslužil najmlajši udeleženec današnjega teka, komaj 4-letni in nadvse flegmatični mladi tekmovalec Taj Udovič.

tek sv. primoz 2016 76

Ob vrnitvi tekače in tekačic s Svetega Primoža, kjer jih je pričakalo kar nekaj gledalcev in navijačev, jih je pri Domu krajanov na Vegradu pričakalo zasluženo okrepčilo, na razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj, pa so najboljši med njimi prejeli medalje, pokale in praktične nagrade.

tek sv. primoz 2016 73

 

Razen nagrad in priznanj najboljšim tekmovalkam in tekmovalkam današnjega teka, so bila podeljena tudi priznanja in nagrade najbolj zagnanim in najhitrejšim udeležencem 7. Zimske lige Sv. Primož, ki ji bomo namenili poseben prispevek.

Organizatorjem prireditve, Klubu gorskih tekačev Papež  je uspelo, kot vedno, izpeljati še eno izmed številnih dobro organiziranih in obiskanih športnih prireditev, ki je lep obet za nadaljevanje kamniške tekaške sezone.

Podrobne rezultate po posameznih kategorijah in absolutno razvrstitev 21. teka k Sv. Primožu, pa si lahko ogledate priloženih datotekah:

tek sv primoz absRezultati absolutno tek sv primoz kategorijeRezultati po kategorijah tek sv primoz otrociRezultati najmlajši

Fotoutrinki s prireditve