Naslovnica / ŠPORT / Zmagovalca letošnjih 24-ih ur Svetega Primoža sta Igor Alpner in Helena Križanec

Zmagovalca letošnjih 24-ih ur Svetega Primoža sta Igor Alpner in Helena Križanec

Tradicionalne, že 9. športno rekreativne prireditve 24ur Svetega Primoža 2015, se je udeležilo 99 udeležencev, ki so skupaj opravili kar 1062 pohodov, oz. skupaj prehodili več kot 7. 816 kilometrov.

Največkrat se je na Svetega Primoža uspelo povzpeti Igorju Alpnerju, ki je opravil 22 pohodov, pri čemer je moral prehodil 162 kilometrov in premagati 8.800 metrov višinske razlike, največ vzponov med ženskami, pa je zbrala Helena Križanec, ki se je na Svetega Primoža podala 20 krat in prehodila dobrih 147 kilometrov, ter premagala 8.000 metrov višinske razlike.

24ur_sv_primoz20159

Kot vsako leto, je tudi letošnja prireditev, ob dobri organizaciji, minila v dobrem vzdušju in brez težav. Nekaj smole je imela le mlajša tekmovalka, ki si je zvila gleženj, kar pa je bila, če odmislimo morebitne žulje, sploh prva poškodba, ki so jo zabeležili v vseh devetih letih tega zanimivega in zahtevnega vztrajnostnega in vzdržljivostnega preizkusa na Svetem Primožu. Kljub poškodbi, pa je Aja Uršič, s trmo in vztrajnostjo, ki bi jo lahko zagotovo pripisali vsem udeležencem, uspela dokončati 8 vzponov ter se udeležiti tudi popoldanske podelitve priznanj.

24ur_sv_primoz20153

Najbrž bi lahko kar za vse udeležence rekli, da so svojevrstni junaki, saj so se morali, razen s hribom, spopasti predvsem sami s seboj ter se vsak po svoje soočiti z lastno vztrajnostjo in vzdržljivosti. Posebnega občudovanja sta zagotovo vredna tudi najstarejši udeleženec, 83 letni Franc Griljc ter najmlajša udeleženka, komaj 10 letna Zoja Kranjec, ki sta se, vsak zase, 7 krat povzpela na Svetega Primoža.

24ur_sv_primoz20157

24ur Svetega Primoža, pa se ne udeležujejo zgolj vztrajni posamezniki, ampak kar cele družine, kot zanimivost pa lahko dodamo, da se je lanski zmagovalec Matej Hribar, po 12. »ogrevalnih vzponih« na Svetega Primoža, podal še na Tek trojk v Ljubljano.

Kot že rečeno, se je na Svetega Primoža največkrat uspelo povzpeti Igorju Alpnerju, ki je naštel 22 obiskov, sledila sta mu Mih Lindič ter Boštjan Kos z 21-imi vzponi, najvztrajnejša med ženskami je bila Helena Križanec z 20-imi vzponi, 18 vzponov je zbrala Helena Bogataj, po 16 vzponov, pa sta zbrali Brigita Burja in Anka Hribar.

Zaenkrat objavljamo zgolj rezultate prvih treh mest po posameznih kategorijah, vse rezultate pa bomo objavili takoj, ko jih prejmemo. Zavedati se moramo, da tovrstna prireditev ni naporna zgolj za udeležence, ampak tudi za organizatorje in vse, ki na različne načine pomagajo, da prireditev teče nemoteno, zato jim vsem skupaj iskreno privoščimo, da si odpočijejo ter ujamejo in nadoknadijo ure izgubljenega spanja.

Kot že rečeno, pa so zmagovalci letošnjih 24ur Svetega Primoža vsi, tako udeleženci, kot tudi organizatorji in vsi, ki so pomagali, da je prireditev, ki ji je bilo naklonjeno tudi vreme, tudi letos odlično uspela.

Prireditev so podprli in omogočili: Gostilna Pri planinskem orlu, Calcit,  Zavarovalnica triglav, Koželj – hiša dobrih vin, Sadni Vrt Mengeš – Ravnikar Franci s.p. in Voda 902 Črnivec.

24ur_sv_primoz20152

 

Tekmovalci:

1. mesto Igor Alpner (22 x)
2. mesto Mih Lindič (21 x)
3. mesto Matjaž Petrušič (19 x)

sv_primoz_rezultati_tekmovalci

 

Tekmovalke:

1. mesto Helena Križanec (20 x)
2. mesto Brigita Burja (16 x)
3. mesto Jana Pavlič (13 x)

sv_primoz_rezultati_tekmovalke

Pohodniki:

1. mesto Boštjan Kos (21 x)
2. mesto Primož Frantar (19 x)
3. mesto Rudi Balantič (18 x)

sv_primoz_rezultati_pohodniki

Pohodnice:

1. mesto Helena Bogataj (18 x)
2. mesto Anka Hribar (16 x)
3. mesto Irena Podbevšek (15 x)

sv_primoz_rezultati_pohodnice

 

Fotografije in video: Andrej Jeglič