Naslovnica / NOVICE / Znameniti Kip svobode s Sel pri Kamniku bo v Ameriki olajšal delo tudi Marjanu Šarcu

Znameniti Kip svobode s Sel pri Kamniku bo v Ameriki olajšal delo tudi Marjanu Šarcu

Naključje je hotelo, da bodo na Selih znameniti Kip svobode odprli ravno v času, ko se bo Marjan Šarec nahajal v Ameriki, kjer se bo v New Yorku srečal s prvo damo in predsednikom Združenih držav Amerike.

Zagnanci ŠKD Sela, ki bodo v soboto ob 17. uri na Selih slednjič slovesno odprli odmevni Kip svobode na Selih, bodo najbrž v marsičem olajšali tudi potovanje predsednika vlade Marjana Šarca v Ameriko, saj bosta Donald in Melanija Trump, s katerima naj bi se Šarec srečal na tradicionalnem sprejemu prvega ameriškega para za vodje delegacij vseh držav, zagotovo vedela kje je Kamnik in od kje prihaja naš nekdanji župan ter zdajšnji predsednik vlade.

Na nek način je škoda, da Selani tega, da se Marjan Šarec odpravlja v Ameriko niso vedeli že prej, saj bi mu lahko izročili izvrstno priložnostno protokolarno darilo – miniaturo Kipa svobode ter lepe pozdrave iz krajev pod Kamniškimi planinami z iskreno željo, da bi se ameriški predsednik, tako kot njemu podoben Kip svobode na Selih, še naprej prizadeval za svobodo in mir na svetu.

Morda mu lepe pozdrave in želje predsednik vlade Marjan Šarec, če v morebitni, kot Cankar mamo, ne bo zatajil domačega kraja, pozdrave in želje prenese kar sam od sebe, če pa ne, pa bržkone utegnejo prvega slovenskega zeta doseči vsaj posnetki slovesnega odprtja Kipa svobode, ki se bo, prav na  Svetovni dan miru, odvil v soboto, 21. 9. 2019 ob 17. uri, na Selih pri Kamniku.

Ustvarjalci kipa in organizatorji prireditve napovedujejo nadvse zanimiv, raznolik in pester program s številnimi govorniki in bogatim kulturnim programom, ki se bo, po stari in lepi navadi, zaključil s slovensko veselico, katere izkupiček bo namenjen lokalnemu gasilskemu društvu.

Da nihče izmed obiskovalcev slovesnega odprtja Kipa svobode na Selih ne bo lačen in žejen, pa bo poskrbel kar sam kip, ki bo ponujal Pivo svobode in Klobase miru.

Sočasno z odprtjem Kipa svobode, ki zaenkrat (začasno) stoji na najetem zemljišču, bo Športno-kulturno društvo Sela na Kikstarterju lansiralo tudi kampanijo zbiranja sredstev za rešitev slovenskega kipa svobode, s katerimi nameravajo odkupiti zemljišče, da bo tudi Kip svobode slednjič, brez bojazni, da bi ga bilo potrebno podreti, stal na svoji zemlji.