Naslovnica / POUDARJENO / Župan je čestital gospe Mariji Ani in gospodu Cenetu Griljcu ob diamantni poroki

Župan je čestital gospe Mariji Ani in gospodu Cenetu Griljcu ob diamantni poroki

Župan Matej Slapar je v četrtek, 23. januarja 2020, dopoldan v Poročni dvorani čestital Mariji Ani in Cenetu Griljcu ob diamantni poroki. Presenečenje so jima pripravili njuni otroci, gospod in gospa Griljc pa kar nista mogla skrivati navdušenja in sreče.

Gospod Cene Griljc se je rodil v vasi Godič pod kamniškimi Alpami v delavski družini, in sicer kot osmi od desetih otrok. Življenje je bilo skromno in revno. Oče je bil tovarniški delavec, mama pa je skrbela za otroke, gospodinjila in hodila v dnino za skromen zaslužek in hrano. V družini so bili prijatelji in pridni, ustvarili so si domove in družine. Od doma je odšel že kot desetletni deček s trebuhom za kruhom, za pastirčka k premožnim kmetom. Končal je gozdarsko šolo, se kasneje izobraževal ob delu in delal kot komercialist v Kamniku do upokojitve. Risal in slikal je od otroštva in bil leta 1949 tudi sprejet na slikarski oddelek šole za oblikovanje, vendar, ker denarja ni bilo, je moral šolanje kljub uspehu zapustiti.

Gospa Marija Ana Griljc je bila rojena v Kamniku mami Marici, ki je bila šivilja in očetu Kondradu-usnjarskemu pomočniku. Odraščala je v mestnem okolju. Tudi gospa Griljc je odraščala v težkih časih in živeli so skromno. Z naravo in gorami pa se je začela spoznavati šele, ko je spoznala gospoda Ceneta. Veliko sta planinarila, vzgajala otroke in se leta 1968 lotila tudi gradnje hiše. Končala je srednjo ekonomsko šolo, večino let je bila zaposlena v nekdanji Kemijski industriji Kamnik kot tajnica, kje je bil zaposlen tudi Cene kot komercialist.

Gospa in gospod Griljc skrbno sledita naravnemu zdravemu načinu življenja, za katerega verjameta, da je koristen. Gospod Griljc je eden najvidnejši kamniški gorski reševalec. Oba z ženo sta velika ljubitelja narave, tudi potovanj po prelepih krajih, njuna največja prioriteta pa je bila vedno tudi družina.

Ob tej priložnosti jima je župan Matej Slapar iskreno čestital za okrogli jubilej in se jima zahvalil za vse, kar sta dala Kamniku: »Čas, ki ga preživljata v družbi družine, prijateljev, znancev, ko se udeležujeta družabnih in glasbenih prireditev, pogledata kakšen zanimiv film, planinarita, je nekaj, verjamem, najlepšega. Pri vsem tem pa ne pozabljata, da je ljubezen najmočnejša sila na svetu, da je dobrotljiva in prenaša vse, vse veruje, vse upa in vse prestane.

60 let skupnega življenja je izjemna obletnica in čas, ki ga namenjata drug drugemu ter uživata v vsakem trenutku življenja je tisto, kar je vredno največ. Ravno to je vsa ta leta ohranjalo vajino skupno življenje. Tudi vajini otroci vaju imajo izjemno radi, saj so vam pripravili današnje presenečenje.

Tako, kot sta dobra vidva, verjamem in vem, da sta jih vzgojila v duhu, da se dobro z dobrim vrača. Vztrajajta in delita veselje, srečo in upanje. Skupaj dosegajta zastavljene cilje, ki naj bodo vedno višji in višji. Iskrene čestitke ob 60. obletnici poroke.«

ISKRENE ČESTITKE GOSPA MARIJA ANA IN CENE GRILJC.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve