Naslovnica / NOVICE / Župan Marjan Šarec sprejel mladega kamniškega plesalca in svetovnega prvaka Grega Goloba

Župan Marjan Šarec sprejel mladega kamniškega plesalca in svetovnega prvaka Grega Goloba

Župan Marjan Šarec je v poročni dvorani občinske stavbe dopoldan sprejel mladega kamniškega plesalca in svetovnega prvaka Grega Goloba.

Kamničan, komaj 10-letni, Grega Golob je v poljskem mestu Ossa v začetku meseca decembra postal svetovni prvak v kategoriji »modern solo otroci«, za koreografijo pa je poskrbela Ana Medvešček. Gre za izjemen dosežek, saj ima razmeroma mlad kamniški plesni klub Šin Šin prvič v šestih letih, odkar je včlanjen v Plesno zvezo Slovenije, tudi svetovnega prvaka, kar je zagotovo velik uspeh ne le za odličnega plesalca Grega Goloba, ampak tudi za koreografinjo Ano Medvešček ter trenerko Tino Habun, ki je tudi ostale plesalce Kluba plesalce odlično pripravila na svetovno prvenstvo.

V letošnjem letu je bil Grega 2-kratni državni prvak, evropski podprvak, svetovni pokalni podprvak insedaj še svetovni prvak. Na domačih tekmah oziroma na državnem prvenstvu je osvojil 1. mesto v kategoriji »show dance solo dečki«, ravno tako 1. mesto v kategoriji »modern plesi solo dečki«, 5. mesto v kategoriji »show dance duo« otroci s soplesalko Živo Babnik in 6. mesto v »show dance mali skupini«. Uspešen pa je bil tudi na mednarodnih tekmah, kjer je med drugim osvojil 2. mesto evropskega prvenstva v Rusiji v kategoriji »show dance solo dečki«, 2. mesto svetovnega pokala Rusija v kategoriji »modern solo dečki«, 7. mesto evropskega prvenstva v Rusiji v kategoriji »show dance duo« s soplesalko Živo Babnik, 6. mesto svetovnega prvenstva Nemčija v kategoriji »show dance solo dečki« in nazadnje, kot rečeno, 1. mesto na svetovnem prvenstvu Poljska v kategoriji »modern solo dečki«.

 

Župan Marjan Šarec je mlademu in izredno talentiranemu kamniškemu plesalcu z željo, da bi sledil plesu in gibu ter ponosno nosil v svet sporočilnost te čudovite umetnosti, predal zahvalo ter mu zaželel še mnogo uspešnih plesnih zgodb.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik