Naslovnica / Pavliha / Župan, vse najboljše!

Župan, vse najboljše!

Na občini je danes nekoliko bolj veselo kot običajno, pa ne samo zaradi tega, ker ni uradnih ur, ampak predvsem zato, ker naš župan praznuje svoj 37. rojstni dan.

torta mamutŽupan, ki nad vsem cirkusom ni ravno najbolj navdušen, je želel praznovanje rojstnega dne že pred dnevi prepovedati z internim občinskim dekretom, vendar je njegova namera naletela na hud odpor med zaposlenimi v občinski upravi, ki so zagrozili celo s stavko, saj se še dobro spominjajo časov, ko so se ob tovrstnih priložnostih pekli voli in tekle reke alkohola. Zato je župan, ki ne želi, da bi ga obtoževali prekinjanja starih tradicij, nekoliko popustil in pristal, da se lahko, ampak samo pod pogojem, da pri tem ne bo trpelo delo, njegov rojstni dan obeleži zgolj simbolično, oz. z nekoliko boljšo malico.

Zaposleni v občinski upravi se njegovih navodil dosledno držijo, zato so v občinski menzi županu spekli samo torto v obliki mamuta, se je pa malce zapletlo s svečkami na torti, saj zaradi števila sveč, ki bi ustrezalo županovim letom, niso dobili soglasja občinske gasilske zveze.

Za manjše jutranje presenečenje so poskrbele tudi občinske svetnice, ki so mu, kot Miklavževi angelčki, prišle zapet pesem Vse najboljše. Po odpeti pesmi, voščilih in protokolarnem lupčkanju so svetnice, ki jim je bilo postreženo z malinovcem in mamutovim rilcem, niso več dolgo zadrževale v občinski stavbi, ampak so s praznovanjem, da bi ne motile dela občine, raje nadaljevale v bližnjem Rotovžu, kjer je moč dobiti tudi kuhano vino.

zupan rojstni dan 1
Po izteku delovnega časa bo župan s praznovanjem rojstnega dne nadaljeval v družinskem krogu, na vprašanje, če bo za svoj 40. rojstni dan na Glavnem trgu res pekel mamuta, pa ni želel odgovoriti, saj bi rad vse skupaj najprej uskladil s koalicijskimi partnerji in opozicijo.

Naj za konec občane, ki ste nas preplašeno klicali v uredništvo, da gori občina, pomirimo z informacijo, da je dim, ki ga je moč opaziti nad občinsko stavbo, zgolj posledica peke bistriških mesnih svaljkov s trničem, ki se tokrat izjemoma pečejo v občinskem atriju in bodo danes za malico.

Našemu županu, tudi v imenu bralcev in obiskovalcev portala Kamnik Info, malce na svoj način, voščimo vse najboljše za rojstni dan in mu vzklikamo: »Še na mnoga, zdrava in uspešna leta!«

Svetloba