Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Županski kandidat Sandi Uršič je predstavil svoj program

Županski kandidat Sandi Uršič je predstavil svoj program

Sandi Uršič, kandidat za župana občine Kamnik, je na današnji tiskovni konferenci, ki je dopoldne potekala v Slomškovi dvorani mekinjskega samostana, predstavil svoj županski program.

V spremstvu nekaterih svojih podpornikov, med katerimi je bilo tudi precej tistih, katerih imena se bodo na volitvah, na  Listi Sandija Uršiča, pojavila na kandidatnih listah za kamniške občinske svetnice in svetnike,  je neodvisni županski kandidat Sandi Uršič predstavnikom medijev in zbranim danes dopoldan predstavil svoj županski program.

V svoji predstavitvi programa je Sandi (Aleksander) Uršič poudaril, da si želi sprememb na bolje, kot župan pa si bo prizadeval, da bodo občinska vrata odprta za vse občanke in občane, pri čemer bo njegovo delo temeljilo na dialogu in sodelovanju med vsemi dvaindvajsetimi krajevnimi skupnostmi v občini.

Pri tem je opozoril na številne že izdelane, vendar nikoli dokončane in realizirane projekte, ki so obležali v občinskih predalih, četudi bi njihova realizacija razrešila prenekatere težave občank in občanov, ki naj bi bile, po mnenju in prepričanju nekaterih nerešljive.

Sandi Uršič pravi, da mu je dovolj zapravljenih priložnosti in neizkoriščenih možnosti za razvoj ter tičanja na nekakšni mrtvi točki, predvsem pa najrazličnejših izgovorov, da se ne da in da ni mogoče, zato se je za kandidaturo odločil z namenom, da pokaže in dokaže nasprotno, saj je mnenja, da lahko vsi skupaj v občini marsikaj storimo sami.

Med glavnimi cilji njegovega programa je omenil več novih delovnih mest v občini, več spodbud za gospodarstvo in kmetijstvo v občini, oživitev opuščenih gospodarskih poslopij v občini, razvoj turističnih destinacij, boljšo cestno, železniško, kolesarsko, energetsko in komunalno infrastrukturo,  boljšo kakovost življenja, več podpore športnikom in kulturnikom, predvsem pa več odprtega dialoga z vsemi občankami in občani ter posameznimi krajevnimi skupnostmi ter dodal:

»Želim, da so občinska vrata odprta vsem, da ljudje rešijo svoje zadeve že ob prvem obisku, ne pa, kot se je zgodilo tudi meni, morajo dvakrat tja. Moje vlaganje kandidature je prikaz kako živijo Kamničani. Prsta ne uperjam v nikogar, češ da ni dobro opravljal svojega dela, nikogar ne bom napadal ali obtoževal, a hočem spremembe.«

Po mnenju županskega kandidata si občanke in občani, tako kot sam, želijo sprememb oz. kot je dejal:

»Kamnik potrebuje, bolj kot kdaj koli prej, župana, ki si želi sprememb. Ljudje ne morejo čakati, da se institucije dogovorijo, kaj je čigava odgovornost ali pristojnost – to mora biti jasno vsem, najprej pa zaposlenim v javni upravi.

Zastopam politiko rezultatov. Želim delati za ljudi, za svoje otroke, za svoje prijatelje, ki so me tudi spodbudili h kandidaturi. Vem, da se vse da in da je veliko tega mogoče, če vemo, kaj hočemo.

Mladi so prihodnost našega mesta. Vsak dan sem z njimi, vidim, kolikšni so njihovi potenciali, pa ne samo v plavanju oziroma športu, ampak kako dobri so na vseh področjih, da odraščajo v dobre in delavne ljudi.

Vidim, kako pomembna se jim zdita izobrazba in znanje, kako se zavedajo športa in kulture kot pomembnega dela življenja in kako si želijo biti dejavni na več področjih. Zato želim v kampanjo vključiti čim več mladih.

Mladi imajo znanje in potencial, da Kamnik oblikujejo v sodobno evropsko mesto, da oblikujemo novo strategijo razvoja gospodarstva, ki temelji na dejanjih, da z aplikacijami zaženemo turizem, da smo interaktivni na vseh področjih.«

Obenem je Sandi Uršič dejal še, da želi biti v živo dostopen vsem, ki si ga želijo spoznati in mu želijo podati predloge ter tudi kritike, saj pravi, da ni poln samega sebe, ampak je odprt za pogovor in sodelovanje, saj si, po njegovem mnenju, naš Kamnik zasluži več kot le obljube, kajti naš Kamnik smo mi.

Kot smo že omenili, je neodvisni županski kandidat Sandi Uršič svojo župansko kandidaturo vložil s pomočjo podpore občank in občanov, da gre za močnega in upoštevanja vrednega županskega kandidata, ki se je svoje kandidature zelo premišljeno in resno, nenazadnje gre za trenutno tudi najaktivnejšega županskega kandidata, pa gre sklepati tudi iz zanimive, živopisne ter hkrati tudi precej obetavne sestave njegovih podpornikov, med katerimi se jih bo precej potegovalo tudi za mesta v kamniškem Občinskem svetu.

Med njimi je namreč najti kar nekaj pomembnih, skorajda presenetljivih kamniških obrazov, ki že vrsto uspešno delujejo na različnih področjih kamniškega gospodarskega, športnega, ustvarjalnega in kulturnega življenja, večina izmed njih pa se, vsaj do sedaj, še ni resneje ukvarjala s politiko, kar že samo po sebi navdaja z upanjem, da se, v primeru njihove izvolitve, v Kamniku obetajo dobrodošle, če že ne kar nujne spremembe.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve