Naslovnica / NOVICE / Zvečer bomo dobili novega predsednika države

Zvečer bomo dobili novega predsednika države

Z jutranjim odprtjem volišč se je začelo odvijati zadnje dejanje letošnjih predsedniških volitev. Marjan Šarec je svoj glas na volišču v Šmarci že oddal, bržčas pa bo, tako kot številni državljani in državljanke, tudi sam precej nestrpno čakal na zaprtje volišč in rezultate glasovanja.

Kamniški župan in predsedniški kandidat Marjan Šarec je na volišče v Krajevnem domu Šmarca, pred katerim ga je pričakala množica predstavnikov najrazličnejših medijev, tudi tokrat prišel v spremstvu svoje družine, nato pa se, kot povsem običajen volivec vljudno postavil v vrsto, da je prišel do glasovalnega listka, ga v glasovalni kabini izpolnil ter v volilno skrinjico spustil pospremljen s številnimi bliskavicami.

Po glasovanju je pred voliščem odgovoril na par novinarskih vprašanj, pri čemer se je, češ da ni vedeževalec, izognil napovedovanju rezultatov, ampak je dejal, da ima dobre občutke.

Glede na to, da so bile volilne napovedi pred prvim krogom predsedniških volitev kar precej zgrešene, so so napovedovalci rezultatov tokrat nekoliko potihnili, najbrž pa gre pričakovati, da bodo rezultati zelo tesni, na izid volitev pa najbrž utegne precej vplivati volilna udeležba.

 

Kdo bo novi predsednik države, pa bomo izvedeli zvečer.

Naj pa ob tem dodamo še nekaj “bajanja”, kajti čas okrog sv. Martina je bil za Marjana Šarca običajno precej produktiven in pozitiven. Ne smemo namreč pozabiti, da je pred leti, prav na god vinskega čudodelnika, na lokalni ravni sklenil uspešno koalicijo, najprej z NSi, nato pa še Listo Dušana Papeža, kar mu je zagotovilo nemoteno županovanje, ob pomoči sv. Martina pa se tokrat utegne zavihteti tudi na predsedniški položaj, o tem, da je domala pred njegovim pragom na teku klecnil tudi njegov protikandidat Borut Pahor, smo pa tako ali tako pisali že pred časom.

Kakorkoli že, v volilnem štabu Marjana Šarca, ki bo tudi tokrat v stavbi nekdanjega Stola, bo zvečer zagotovo precej napeto in razburljivo, razlogov za čaščenje Martina, pa v vsakem primeru več kot dovolj.