Naslovnica / ŠPORT / 16-letni Timotej je pometel s člansko konkurenco

16-letni Timotej je pometel s člansko konkurenco

Po dolgem tekmovalnem poletju je Timotej Romšak, član Plezalnega kluba Kamnik, minuli vikend ponovno presenetil. Šestnajstletni dijak z okolice Kamnika je namreč pokazal zobe in na tekmi Državnega prvenstva v plezanju na balvanih pometel s člansko konkurenco.

V finalu se je boril za najvišjo stopničko z Jernejem Krudrom, Anžetom Peharcem, Gregorjem Vezonikom (član PKK), Maticom Kotarjem (član PKK) in Zanom Lovenjakom Sudarjem. Ni bil mačji kašelj, vdar si je izboril prvo mesto.

Timotej Romšak je definitivno fant, katerega ime bomo sigurno še slišali. Ne le na domačih tleh, paziti se za bodo morali tudi v tujini.

Timotej je poletno tekmovalno mrzlico na tujih tleh zaključil odlično.  Tekme Evropskega mladinskega pokala v težavnostnem plezanju so šle kot po maslu. Timotej je osvojil 1. mesto v Zilini, 2. v Ostermundigenu in Puursu, 3. mesto v Imstu. V skupni razvrtitvi Evropskega mladinskega pokala v težavnosti je stal na prvem mestu. Ob pričetku Svetovnega mladinskega prvenstva je v Voronezhu, osvojil 14. mesto v balvanih ter 3. mesto v težanosti. Podrl je osebni record v hitrostnem plezanu. Za piko na i pa osvojil še odlično 3. Mesto v kombinaciji.

Motivacija in diciplina, ki mu je nikoli ne zmanjka. Čestitke Timotej in uspešno še naprej.

Svetovni pokal v Kranju in prvi finalni nastop

Več kot omembe vreden je tudi nastop našega člana, trenerja in motivatorja Milana Preskarja na Svetovnem pokalu v težavnosti, ki je bila 4. In 5. septembra v Kranju.

Milan si je pripelzal svoj prvi finale na svetovnem pokalu.  Pokazal, da vztrajnost in ves vloženi trud obrodi sadove. Svoj prvi finale, je zaključil na odličnem 7. Mestu. V skupnem seštevku je dosegel 25. mesto.

Svetovnega pokala še ni konec in tekovanja Državnega prvenstva so v polnem teku, zato držimo pesti za naše tekmovace in srečno na vaši poti do vrha.

Plezalni klub Kamnik