Naslovnica / NOVICE / 16. občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda

16. občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda

V soboto 8. februarja, na slovenski praznik kulture, smo se članice Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda, v okrepčevalnici Teran zbrale na svojem 16. rednem občnem zboru.

Skupaj s povabljenimi gosti smo prevetrile naše celoletno delo in prizadevanje članic za izboljšanje kakovosti bivanja v svojem ožjem okolju. Osvežili smo spomin na naša izobraževanja, delavnice, ekskurzije, ter dogodke na katerih smo sodelovale, bodisi kot izvajalke, bodisi kot povabljenke.

Z zanimanjem smo prisluhnile gospodu Valentinu Zobavniku, ki nam je na kratko predstavil trenutno kmetijsko politiko in prizadevanja, oz. ne prizadevanja za omejitev šakalov našem območju. Marta Kos univ. dip. ing. zoot.  iz svetovalne službe na Kmetijsko gozdarskem zavodu Ljubljana, pa nam je predstavila videnje zavoda na naše delovanje na območju Kamnika.

Ker je datum občnega zbora sovpadel z  kulturnim dnem, smo medse povabili tudi Tejo Arnež in Martina Slevca, ki sta prišla gorenjskih narodnih nošah ter nam  privoščila uživanje ob doživeto predstavljeni  poeziji Franceta Prešerna. Deležni pa smo bili tudi recitala g. Mirjam Slevec, ki je interpretirala  izbrane pesmi, ki  so jih zapisale kmečke žene v svoji novo izdani pesniški zbirki.

 

Ob zaključku programa nas je gospa Alenka ponovno povabila na dopustovanje na barki, saj se je lanska izvedba izkazala kot prijetna izkušnja.

Zadovoljne smo se ozrle nazaj in z energičnostjo gledamo naprej, ter se veselimo prihajajočih dogodkov.

Mirjam Slevec