Naslovnica / NOVICE / 17. obletnica Term Snovik

17. obletnica Term Snovik

Terme Snovik so včeraj praznovale 17. obletnico delovanja, ki so jo obeležile s prireditvijo,  posvečeno 5. stebru Kneippove življenjske filozofije, to je zdrav življenjski slog. Praznovanje je potekalo v družbi Zorana Vodopije, ki je na zanimivem predavanju razkril skrivnosti življenja v harmoniji.

»Vse kar delamo mora prinesti veselje,« so besede direktorice Term Snovik, Petre Zlatoper, ki je ob otvoritvi slovesnosti poudarila, da je bilo preteklo poslovno leto uspešno, saj so povečali število nočitev za 5 % in ustvarili le nekaj manj kot 50.000 nočitev. Prihodke so povečali za 12 % in uspešno zaključili projekt Kneippanje.

Po besedah prokurista Ivana Hribarja so Terme Snovik šele na prvi tretjini svojega razvoja. »Lepo je delati, ker je v podjetju močna ekipa in veliko pozitivnih hotenj,« še dodaja. Posebej se je zahvalili tudi vaščanoma Snovika, ki sta pomagala pri izgradnji bosonoge poti, to sta Silvo Osolnik in Janez Urankar in jima podelil nagrado.

Prireditve, katere rdeča nit je bil tokrat 5. Kneippov steber – zdrav življenjski slog, pa se je udeležili tudi župan občine Kamnik, Matej Slapar, ki je v svojem govoru poudaril pomen razvoja term, tako za same terme kot tudi za okolico.

Ključ do uspeha: prijaznost do okolja in lokalnih skupnosti

Leta 2002 so uradno odprla svoja vrata najvišje ležeče slovenske terme. Prijazne okolju, energetsko varčne in učinkovite, se lahko pohvalijo s številnimi nagradami in zadovoljnimi gosti. K odgovornemu ravnanju z okoljem so se dodatno zavezali s prestižnim znakom, Eko marjetico, priznanjem Evropske unije za okolju prijazne turistične namestitve. V zadnjih letih dajejo velik poudarek na kakovost svojih storitev na področju wellnessa in dobrega počutja.

 

V letu 2019, bodo poleg o klasičnih storitev, dali velik pomen širjenju Kneipp produktov, kot naravi in človeku prijaznega načina ohranjanja zdravja in premagovanja življenjskih izzivov na vseh področjih delovanja. Vodna terapija, gibanje, uravnotežena prehrana, uporaba zelišč in zdrav življenjski slog so temelj za daljše in bolj kakovostno življenje. Kneippova filozofija zdravega načina življenja je zelo preprosta in primerna za vsakogar, še pravijo v termah.

Ajda Pavčič, Terme Snovik