Naslovnica / Črna kronika / 21-letna povzročiteljica nesreče je vozila pod vplivom alkohola

21-letna povzročiteljica nesreče je vozila pod vplivom alkohola

Prometno nesrečo, do katere je včeraj zvečer prišlo med Zgornjim Tuhinjem in Golicami, je povzročila 21-letnica, ki je vozila pod vplivom alkohola.

Včeraj zvečer, okoli 18.40, je na odseku regionalne ceste Kamnik – Ločica, med Golicami in Zg. Tuhinjem prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila samooudeležena voznica osebnega vozila.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do  prometne nesreče prišlo, ker je voznica,  zaradi
vožnje preblizu roba, zapeljala desno iz vozišča in oplazila varovalno ograjo, nato pa je vozilo zaneslo nazaj na vozišče in preko njega na nasprotno stran ceste, kjer je trčila v betonski jašek in brežino.

V nesreči lažje poškodovano voznico in njeno sopotnico je na kraju oskrbela reševalna ekipa NMP Kamnik, eno izmed njiju pa z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v Ljubljano.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so poskrbeli za zavarovanje mesta prometne nesreče in cestno zaporo, na poškodovanem vozilu pa odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine.

Policisti so tekom postopka z 21-letno voznico opravili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je  vozila pod vplivom alkohola, saj je preizkus, po navedbah PU Ljubljana, pokazal, da je imela v izdihanem zraku 0.47 mg/l alkohola.

Ko bodo policisti zbrali vsa obvestila o omenjeni nesreči, bodo zoper voznico izrekli ustrezen ukrep.