Naslovnica / ŠPORT / 29. Dan vaterpolistov

29. Dan vaterpolistov

Tradicionalni že 29. Dan vaterpolistov je Pod Skalo privabil številne vaterpoliste in njihove podpornike.

Lepo vreme je privabilo ogromno število obiskovalcev. Osrednja pozornost je pripadala našim najmlajšim, ki igrajo v kategoriji malčkov U12. Na turnirskem sistemu so tokrat proti Opatiji zmagali Triglavani s 6:4, za tretje mesto je bil za zadetek proti domačemu Calcitu boljši mariborski Branik za končnih 4:3.

Ob srečelovu je potekalo tudi tekmovanje v streljanju petmetrovk, kjer je bil najnatančnejši Maks Kremžar iz mariborskega Branika.

Calcit v pokalu U15 do drugega mesta

Pester vaterpolski vikend se je začel že v petek, kjer naj bi se odigrala polfinalna tekma za dečke v pokalnem tekmovanju med državnimi prvaki iz Slovana in Calcita. Finale je bilo načrtovano na Dnevu vaterpolistov dan kasneje, vendar je kranjski Triglav zaradi pomanjkanja igralcev nastop odpovedal. Tako se je finale odvil med domačim Calcitom in ljubljanskim Slovanom. Ljubljančani, ki imajo trenutno v Sloveniji največ podmladka, so suvereno zmagali in prišli do naslova pokalnega prvaka. Mlajši igralci Calcita niso bili kos starejšim ljubljanskim, ki so tekmo prepričljivo dobili kar z 29:1 (5:1, 8:0, 9:0, 7:0).

Aleksander Sokler
Foto: Teja Jazbinšek