Naslovnica / ŠPORT / Podelitev priznanj najboljšim kamniškim športnikom, športnicam in ekipam v letu 2015

Podelitev priznanj najboljšim kamniškim športnikom, športnicam in ekipam v letu 2015

S slovesno podelitvijo priznanj najboljšim kamniškim športnikom in športnicam minulega leta se je v Kamniku tudi uradno zaključila izjemno uspešna lanska sezona. Najboljši kamniški športnik lanskega leta je postal alpinist Marko Prezelj, najboljša športnica Andreja Mali, najboljša kamniška športna ekipa leta 2015, pa so odbojkarice Calcita. Na slovesni podelitvi je posebno priznanje Občine Kamnik prejel tudi devetnajstletni Tomaž Humar, ki je 209 dneh, kot najmlajši Zemljan, ki mu je to uspelo, s kolesom obkrožil svet.

priznanja naj sportnikom 2015 92

Priznanja so bila, kot vsako leto, podeljena v različnih kategorijah, podelili pa so jih predsednik Športne zveze Kamnik Brane Golubović, podžupan Matej Slapar, direktorica Zavoda za turizem in šport Božena Peterlin ter župan Marjan Šarec, sama prireditev, ki jo je povezovala Uršula Majcen, pa je bila popestrena tudi z nekaj malega plesnega in zabavnega programa v katerem so nastopili plesalci skupine Folklor ter, kot komentatorski prenos smučanja  Marka Rožmana starejšega, športno zabaven komik Janez Trontelj.

priznanja naj sportnikom 2015 8

 

Priznanja so prejeli:

ŠPORTNI DOSEŽKI OTROK IN MLADINE V ZAVODIH S PODROČJA VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA

dečki in deklice do 15 let              

 priznanja naj sportnikom 2015 24

Jokić Dejan – namizni tenis

Dejan, učenec 5. razreda OŠ Marije Vere je ponovil uspeh iz leta 2014 in je v letu 2015 ponovno postal državni šolski prvak v namiznem tenisu. Zmagal je tudi na mednarodnem prvenstvu Ljubljane, 36. Jakhlovem memorijalu.

dečki/deklice – ekipno                

Osnovna šola Toma Brejca – dekleta odbojka na mivki – odbojka na mivki

Klara Ogrinec, Zala Špoljarič, Eva Suhadolčan, Nika Koželj in Pia Božič so vsestranske mlade športnice in predvsem odbojkarice z dušo in srcem. Že od petega razreda osnovne šole so članice prve ekipe OŠ Toma Brejca v odbojki in odbojki na mivki. Prav na državnem prvenstvu v odbojki na mivki so lani dosegle največji uspeh, saj so na finalnem turnirju v Ankaranu postale državne podprvakinje.

Osnovna šola Stranje – gorski tekači – gorski tek

Ekipa dečkov in deklic OŠ Stranje je v letu 2015 postala absolutni zmagovalec 21. Ljubljanskega maratona med 73 osnovnimi šolami. V kategoriji dečkov in deklic je bila Ana Milović državna prvakinja, Rok Sušnik, Aleš Prelovšek in Neža Mohar Gradišek pa državni podprvaki. K ekipni zmagi so pripomogli tudi Miha Podbregar, Nejc Uršič, Lana Poličnik, Žan Grčar, Hana Dobovšek, Tjaša Uršič, David Golob in Timotej Krt.

 

ŠPORTNI DOSEŽKI OTROK, MLADINE IN ODRASLIH V ŠPORTNIH DRUŠTVIH                                                                            

dečki in deklice do 15 let

priznanja naj sportnikom 2015 25

Jerman Luka – plezanje

Luka obiskuje 5. razred Osnovne šole Preserje pri Radomljah in trenira plezanje že pet let. V skupnem seštevku državnega prvenstva v športnem plezanju 2015 je postal državni prvak v balvanskem plezanju v kategoriji cicibani.

Rožič Miha – lokostrelstvo

Miha je v letu 2015 postal državni prvak med dečki na zunanjem Državnem prvenstvu, hkrati pa je osvojil tudi drugo mesto na Državnem prvenstvu v disciplini 900 krogov.

Crnkovič Neli – solo ples

Neli je članica Društva Kazina. V letu 2015 je kot članica reprezentance na mednarodnih tekmovanjih osvojila 4. mesto show solo na Evropskem prvenstvu v Gibraltarju. Na Svetovnem prvenstvu v modernu na Poljskem je z mladinsko formacijo osvojila naslov Svetovnih prvakov. Na Državnem prvenstvu je osvojila bronasto medaljo v kategoriji show solo mladinke.

Golob Grega – solo ples

Grega je perspektiven mladi plesalec, ki s svojim plesom očara občinstvo in navdihuje vrstnike. Tekmuje v modernih plesih, show dance in modern, solo, duo in v skupini. Nastopil je na Svetovnem prvenstvu v Riesi in osvojil deveto mesto, postal pa je tudi Državni prvak v disciplini show dance solo.

Milović Ana – atletika tek

Ana je vsestranska športnica. V kategoriji starejših pionirk je na državnem prvenstvu v teku na 1000m osvojila 2. Mesto. Nastopila je tudi za atletsko reprezentanco Slovenije na Češkem, kjer je v teku na 600m osvojila 3.mesto. Ana zelo uspešno igra tudi nogomet v ženskem nogometnem klubu Radomlje. Je tudi članica reprezentance v kategoriji U15.

Starman Jaka – gorsko kolesarstvo 

Jaka je mlad gorski kolesar, ki je vrhunec lanskoletne sezone dosegel z zmago na državnem prvenstvu v domačem mestu Kamnik. Njegov napredek iz meseca v mesec pa je Jaka znal izkoristiti tudi s konstantnimi uvrstitvami na zmagovalni oder na dirkah slovenskega pokala.

Dobrovoljc Živa – plavanje

Živa  je pod vodstvom trenerja Emila Tahiroviča na Letnem državnem prvenstvu, v kategoriji mladink osvojila 2. mesto v disciplini 100 m prsno, finalistka je bila tudi v disciplinah 50 m prsno in 50 m prosto.

Viriant Maša – gorski tek

Maša je bila zmagovalka Pokala Slovenije v gorskih tekih med mlajšimi deklicami, zmagala je na kar petih tekmah. Je državna prvakinja na teku na Grintovec, na DP na Vogel pa je dosegla 3. mesto. Maša je tudi zmagovalka Tekaškega pokala Občine Kamnik, zmagala pa je na vseh šestih tekmah.

Poljanšek Izak – gorski tek

Izak je bil absolutni zmagovalec šestih tekem v Pokalu Slovenije v gorskih tekih med mlajšimi dečki. Je državni prvak v gorskem teku na Grintovec in na Vogel ter podprvak v gorskih tekih za osnovne šole. Izak je tudi zmagovalec Tekaškega pokala Občine Kamnik z zmagami na vseh šestih tekmah.

Špoljarič Nik – judo

Nik se z judom ukvarja od 1. razreda OŠ. Njegova trenerka je Janja Lamut, ki je hitro videla njegov talent. V letu 2015 je dosegel 1. Mesto na Državnem prvenstvu med cicibani do 10 let v Beltincih in drugo mesto na Pokalu Ptuja.

Škrjanc Jan – triatlon

Jan se je v triatlon vključil pred osmimi leti pod okriljem triatlonskega kluba Kamnik. Trenutno uspešno tekmuje v kadetski konkurenci, je tudi član slovenske kadetske reprezentance in prepoznan kot talent v triatlonu preko projektov triatlonske zveze Slovenije. Na državnem prvenstvu je med kadeti dosegel prvo mesto.

Vrtačič Tjaša – triatlon

Triatlonka Tjaša Vrtačič je ena najobetavnejših slovenskih kadetk oziroma mlajših mladink. Na dnevu talentov ja od vseh slovenskih triatloncev dosegla največje število točk in je članica slovenske kadetske reprezentance. V sezoni 2015 je osvojila kar nekaj laskavih naslovov – v Ribnici je postala državna prvakinja v duatlonu, v Krškem pa državna prvakinja v akvatlonu. V Zagrebu je osvojila naslov balkanske prvakinje v triatlonu.

 

dečki/deklice – ekipno                              

priznanja naj sportnikom 2015 36

Vaterpolsko društvo Kamnik – ekipa do 13. let – vaterpolo

Ekipa dečkov in deklic do 13 let je v letu 2015 osvojila 2. mesto v državnem prvenstvu in 2.mesto v pokalnem prvenstvu v vaterpolu. Ekipo so sestavljali: Martina Kemperl, Tjaša Briški, Brina Peterlin, Luka Sokler, Blaž Belentin, David Lukič, Bor Peterlin, Gašper Brišnik, Aleksander Cerar, Ažbe Cerar, Anej Ostrež, David Golob, Matic Kordež, Lukas Zdravkovič Gligorovski, Blaž Nadižar in Feliks Matoh Brelih.

Odbojkarski klub Kamnik – mala odbojka deklice – odbojka

V kamniškem odbojkarskem klubu veliko pozornosti namenjajo tudi mlajšim selekcijam. Deklice v mali odbojki so se uvrstile na zaključni turnir, kjer so Kamničanke v tekmi za tretje mesto premagale Braslovče in se zasluženo veselile bronaste kolajne. Medalje so si priborile: Zala Špoljarič, Eva Seretin, Neža Grošelj, Meta Ahačič, Nina Šmidovnik, Nika Koželj, Lana Hribar, Valerija Šuštar, Tina Topič, Živa Javornik, Eva Suhadolčan in Dora Belavič. Trenerki ekipe sta Barbara Novak in Tanja Božinović

Odbojkarski klub Kamnik – mini odbojka dečki – odbojka

Najmlajši Kamničani so se v mini odbojki uvrstili na zaključni turnir, v polfinalu izgubili z domačo ekipo iz Maribora, vendar jih poraz ni potrl, še več, z odlično igro so premagali Salonit Anhovo in se domov vrnili z bronastimi kolajnami. Za ta lep uspeh so zaslužni: Nik Mujanovič Krt Timotej, Miha Okorn, Domen Stele, Nace Jeglič, Marcel Kotnik, Luka Blaževič, Gregor Frece in trener Jure Sitar.

kadeti in kadetinje do 17 let              

priznanja naj sportnikom 2015 38

Mandič Mark – triatlon

Mark se s triatlonom ukvarja 6 let. Njegova največja uspeha v letu 2015 sta osvojitev državnega naslova med mladinci v sprint triatlonu in tretje mesto na evropskem prvenstvu v aquatlonu v Kölnu.

Jančar Jakob – kegljanje

Jakob je kot 16 letnik eden najbolj perspektivnih kegljačev ne samo v Sloveniji. Lani je bil v član I. ekipe na mednarodnem tekmovanju v Avstrijskem Ritzingu. Postal je tudi državni prvak za kadete v kombinaciji, osvojil pa je tudi tretje mesto na državnem prvenstvu za kadeti posamezno in tretje mesto za kadeti ekipno.

Ravnikar Žiga – lokostrelstvo

Žiga je v letu 2015 dosegel kopico odličnih rezultatov na domačih in tujih streliščih. Med drugim je osvojil naslov državnega prvaka na zunanjem državnem prvenstvu med kadeti in drugo mesto v disciplini 900 krogov. Na Evropskem prvenstvu v Kopru je osvojil tretje in sedemnajsto mesto, ki ga je ponovil tudi na Svetovnem prvenstvu v Yanktonu v ZDA.

Grkman Jure – atletika tek

Luka je atletiko začel aktivno trenirati šele pred enim letom. V kategoriji mlajših mladincev ga rezultati na 100, 200 in 400m uvrščajo med najboljše tri v Sloveniji. Poleg dveh nastopov za atletsko reprezentanco Slovenije, je nastopil tudi v teku na 200m za olimpijsko reprezentanco Slovenije na olimpijskih dnevih evropske mladine(EYOF) v Tibilisiju.

Zupin Agata – atletika tek

Agata je prva vpisana atletinja Atletskega društva Kamnik. Nastopa v disciplinah 100, 200 in 400m ter tekih čez ovire. Na 100 in 200m ima najboljši rezultat sezone v Sloveniji v kategoriji mlajših mladink. Nastopila je na Svetovnem prvenstvu za mlajše mladinke v Kolumbiji

 Planko Matevž – triatlon

Matevž v zadnjih letih dosega odlične rezultate na domačih in tujih tekmovanjih. V sezoni 2015 je postal državni prvak v duatlonu in akvatlonu ter balkanski prvak v triatlonu. Na tekmah za evropski mladinski pokal je dosegel drugo mesto na Bledu in tretje v Taboru. Na evropskem prvenstvu v Zurichu je dosegel 19. Mesto, na svetovnem prvenstvu v Chicagu pa 22. mesto.

mladinci in mladinke do 19 let

priznanja naj sportnikom 2015 40

       Motnikar Meta – karate

Meta je nosilka črnega pasu 1.DAN. S treniranjem karateja je začela leta 2008 v karate klubu Virtus Duplica v katerem trenira še danes. Poleg tekmovalnih uspehov si nabira tudi trenerske izkušnje. Nastopila je na Svetovnem prvenstvu v Kopru, kjer je osvojila peto mesto.

Babnik Andraž – kegljanje

Andraž je z rednimi treningi začel šele v mladinski kategoriji. Sedaj je redni član članskih ekip, ki nastopajo v II. in III. Ligi. Je pa tudi aktualni podprvak v kategoriji Sprint, saj je na DP mladinci v Sprintu osvojil srebrno medaljo.

Štrajhar Gašper – lokostrelstvo

Gašper je eden najboljših slovenskih lokostrelcev, kar dokazuje tudi z rezultati v letu 2015. Postal je državni prvak na dvoranskem državnem prvenstvu in v disciplini 900 krogov ter osvojil drugo mesto na zunanjem državnem prvenstvu med mladinci. Dve tretji mesti pa je osvojil tudi med člani. Osvojil je tudi 2 .mesto med mladinci na tekmi za svetovni pokal v Nimesu in 17. mesto med mladinci na EP v Kopru ter 3. mesto ekipno.

Božič Aljaž – gorski tek

Aljaž je bil zmagovalec Tekaškega Pokala Občine Kamnik in Pokala Slovenije v gorskih tekih med mladinci, državni prvak na teku na Vogel in podprvak v teku na Ratitovcu. Na Svetovnem in Evropskem prvenstvu v gorskih tekih se je kot najboljši slovenski mladinec uvrstil v 2/3 najboljših.

Čufer Ana – gorski tek

Ana je bila nepremagljiva mladinka v   Pokalu Slovenije v gorskih tekih, državna prvakinja na teku na Ratitovec in zmagovalka svetovnega pokala na Šmarni gori. Na Evropskem prvenstvu na Madeiri se je uvrstila v prvo polovico najboljših mladink.

Katarina Kumer – judo

Katarina se z boksom in judom ukvarja že 3. leto. Vsekakor je bilo njeno najbolj uspešno leto prav 2015, ko se je prvič udeležila večjih judo tekmovanj na državni in celo mednarodni ravni. Med najboljše rezultate ji lahko prištejemo zmago na članskem DP v kategoriji do 57kg in 3. mesto na članskem DP v kategoriji nad 57kg. Svojo borbenost je pokazala tudi na mednarodnem tekmovanju Pokal Bežigrada, kjer je postala podprvakinja med mladinkami.

 

mladinci/mladinke – ekipno

priznanja naj sportnikom 2015 45

Vaterpolsko društvo Kamnik – ekipa do 19. let – vaterpolo

Mladinci Vaterpolskega društva Kamnik so v letu 2015 v državnem prvenstvu osvojili 2. mesto in bili zmagovalci pokalnega prvenstva v vaterpolu. Za uspeh so zaslužni: Martin Stele, Jaka Zorman, Luka Jeretina, Tadej Debevec, Urban Benkovič, Blaž Briški, Rok Bergant, Kristijan Burgar, Žan Komatar, Tim Ostrež, Jaka Kerznar, Martin Mihelič, Luka Sokler in David Lukič, trener Elvir Bečič pomočnik Primož Romšak

veterani in veteranke nad 45 let 

priznanja naj sportnikom 2015 47    

Kuret Iztok – kolesarstvo

Iztok se je cestnemu kolesarstvu na amaterski ravni Pokala Slovenije popolnoma posvetil pred dobrimi šestimi leti. To potrjujejo tudi rezultati. Je aktualni zmagovalec v skupnem seštevku Pokala Slovenije, kot drugi pa je zaključil lansko sezono v vožnji na čas, prav v kronometru pa je lani osvojil tudi naslov državnega prvaka.

V zimskih mesecih uspešno nastopa v atraktivni disciplini ciklokros – letošnjo sezono je že zaključil kot pokalni zmagovalec, lani pa je uspešno nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Švici.

Cvet Miran – gorski tek

Miran je odličen gorski tekač, zmagovalec Pokala Slovenije v gorskih tekih med mlajšimi veterani, dvakratni državni prvak in podprvak. Bil je reprezentant na Svetovnem  in Evropskem prvenstvu, kjer je dosegel odlično 25. mesto. Miran je bil proglašen za Naj gorskega tekača leta 2015.

Teraž Franci – gorski tek

Franci se že tri desetletja uspešno pojavlja na gorsko tekaški sceni. V letu 2015 je med starejšimi veterani kar 9-krat je stal na zmagovalnih stopničkah. Postal je državni prvak na teku na Osolnik in zmagovalec šestih tekem v Pokalu Slovenije. Je zmagovalec ekstremnega gorskega maratona štirih občin, na ljubljanskem maratonu pa je bil odličen 55.

Športni dosežki otrok, mladine in odraslih s posebnimi potrebami

priznanja naj sportnikom 2015 48

Dragar Aleš – triatlon invalid

Paratriatlonec Aleš Dragar se je klub svoji težavi s slabovidnostjo uspešno že par let spopada z triatlonskimi dejavnostmi. Treninge uspešno opravlja preko Triatlonskega kluba Trisport s pomočjo Tomaža Planka in Aleša Rodeta, ki ga tudi spremlja na tekmovanjih. V sezoni 2015 sta nastopila na petih tekmovanjih in na državnem prvenstvu v paratriatlonu na Bledu dosegla odlično drugo mesto.

člani in članice nad 20 let           

priznanja naj sportnikom 2015 49                                 

Oman Marko – kegljanje

Marko je večletni najboljši igralec v ekipi Calcit Kamnik in tudi eden najboljših v Sloveniji. V povprečju je na koncu sezone vedno med prvimi petimi igralci v Sloveniji. Lani je bil državni prvak posamezno. V finalu sta se udarila s klubskim prijateljem Damjanom Hafnarjem. Že drugo leto zapored državni prvak tandem dvojice s soigralcem Klemnom Mahkovicem.

Koprivc Irena – kegljanje

Irena je že več let članica kamniške ekipe, ki nastopa v 1. državni ligi in tudi njena najboljša posameznica. Že drugo leto zapored je državna prvakinja v kategoriji Sprint. Irena ima v tej tekmovalni sezoni tudi najboljše povprečje v kamniški ekipi in je trenutno med 10. najboljšimi igralkami v Sloveniji.

Habjan Den – lokostrelstvo

Den je v letu 2015 osvojil naslov državnega prvaka na zunanjem državnem prvenstvu med člani in drugo mesto na dvoranskem prvenstvu. Osvojil je tudi 17. mesto med člani na Evropskem prvenstvu v Kopru in 17. mesto na Svetovnem študentskem prvenstvu v Južni Koreji ter ekipno 5. mesto. Na prvih Evropskih igrah v Bakuju je osvojil deveto mesto.

Komočar Jaka – lokostrelstvo

Jaka je postal državni prvak med člani na dvoranskem državnem prvenstvu. Na zunanjem prvenstvu in disciplini 900 krogov je bil drugi. Osvojil je 39. mesto med člani na dvoranskem Evropskem prvenstvu v Kopru in 33. mesto na prvih Evropskih igrah v Bakuju.

Hribar Klemen – odbojka

Klemen je svojo odbojkarsko pot je začel v Calcit Volleyballu, ki mu je zvest še danes. V letu 2015 si je s svojimi igrami priboril mesto v slovenski članski reprezentanci s katero je tudi osvojil Evropsko ligo, žal pa so mu službene obveznosti preprečile, da bi se s slovenskimi odbojkarji na EP v Bolgariji veselil zgodovinske srebrne kolajne.

Crnkovič Patricija – solo ples

Patricija je v letu 2015 je na Državnem prvenstvu osvojila 3 naslove Državne prvakinje – v kategorijah jazz solo, modern solo in show mala skupina. Na Evropskem prvenstvu v Gibraltarju je osvojila naslov Evropske prvakinje show solo, na Svetovnem prvenstvu v Nemčiji pa naslov Svetovne viceprvakinje show solo. Na Svetovnem prvenstvu v modernu in jazzu na Poljskem pa je osvojila še naslov Svetovne viceprvakinje jazz solo ter bronasto medaljo modern solo.

Novak Urban – planinstvo

Urban je alpinist, gorski reševalec in član Alpinističnega odseka Planinskega društva Kamnik. Kot vodja odprave Cerro Kishtwar 2015 je dokazal, da mu tovrstna odgovornost ni v breme, ravno nasprotno. Nedvomno sposoben alpinist je svojo željo po uspešnem vzponu in uspehu, poleg svobode, ki jo ponujajo gore in stena, s predanostjo in soplezalci, med njimi z Markom Prezljem in Haydnom Kennedyjem ter Manujem Pellissierjem) udejanil z odmevnim prvenstvenim vzponom na Cerro Kishtwar. Naveza Marko Prezelj in Urban Novak je prejela letos nagrado Komisije za alpinizem pri Planinski zvezi Slovenije za najuspešnejša alpinista v letu 2015.

Kosovelj Mitja – gorski tek

Mitja ostaja med najboljšimi gorskimi maratonci sveta, kar je dokazal s 6. mestom na Svetovnem prvenstvu v Zermattu. Na ljubljanskem maratonu je bil deseti med 1704 tekači, in kot prvi Slovenec dosegel naziv državnega prvaka. Bil je tudi prvi Slovenec na 35. maratonu treh src v Radencih.

Kršinar Neja – gorski tek

Neja je uspešna atletinja. Dvakrat je dosegla naziv državne prvakinje in sicer v krožnih tekih v dvorani na 3000m in na teku na 5000m. Na prvenstvu Slovenije na 3000m je bila tretja. Bila pa je tudi zmagovalka Atletskega pokala Slovenije na 3000m.

 

člani/članice – ekipno

priznanja naj sportnikom 2015 55

Kegljaški klub Kamnik – člani – kegljanje

Moška 1. ekipa kegljaškega kluba Kamnik je v ligaškem DP zasedla 3. mesto in si priigrala nastop na NBC evropskem pokalu v avstrijskem mestu Ritzing, kjer je zasedla 7. mesto med 24 ekipami iz vse Evrope. Člani prve ekipe so: Matej Turk, Damjan Hafnar, Marko Oman, Klemen Mahkovic, Franci Grubar , Jure Starman, Peter Jantol, Gašper Burkeljca, Jakob Jančar, Žan Grm in trener Franci Spruk.

Odbojkarski klub Kamnik – člani – odbojka

Kamniški odbojkarji so bili tudi v letu 2015 v samem vrhu slovenske odbojke. V finalu končnice državnega prvenstva so nudili več kot dostojen odpor serijskim državnim prvakom, na koncu pa so s 3:1 v zmagah vendarle slavili odbojkarji ACH Volleyja. Za ekipo so nastopali: Klemen Hribar, Žan Novljan, Tonček Štern, Primož Vidmar, Andrej Štembergar Zupan, Boris Brus, Tine Kvas, Jernej Stavbar, Domen Kotnik, Žiga Štern in Jan Brulec. Ekipo vodita Marko Brumen in Aleš Hribar.

Podelitev priznanja TOMAŽU HUMARJU

priznanja naj sportnikom 2015 68

Tomaž Humar zagotovo ni običajen 19-letnik. Od nekdaj je rad raziskoval svet in preizkušal svoje zmožnosti. Pri 18 letih je pokazal, čigava kri se mu pretaka po žilah, ko je na družinskih počitnicah v Mehiki sam preplezal 5636 metrov visok vulkan Pico de Orizaba. Kadar gre za drzen podvig, ga ne ustavita ne sneg in ne vročina.

Tomaž si je po končani maturi zadal nov cilj. Odločil se je prekolesariti svet in s tem postaviti nov mejnik v slovenskem športu. Na pot se je podal preko Evrope, Severne Amerike, Kanade, Nove Zelandije, Avstralije in Azije. 209 dni je kolesaril povprečno 140 kilometrov na dan. Trdno odločen, da doseže svoj cilj. To mu je tudi uspelo in po prevoženih 28.968,5 kilometrih je postal najmlajši zemljan, ki je prekolesaril svet.

 

PRIZNANJA ZA DELO V ŠPORTU                                           

bronasto priznanje Občine Kamnik             

priznanja naj sportnikom 2015 74                     

Kregar Miro

Mirovo življenje je neločljivo povezano s triatlonom in smučanjem. V zimskem času je na smučarskih tečajih prenašal znanje na mlajše rodov, kot vodja Alpske šole smučanja pri Športnem društvu Jurij Libnik in drugih tečajih. Leta 1995 je ob prvih smučarskih korakih hčerke izumil in patentiral pripomoček za učenje smučanja Otroške smučarske vajeti, ki je bil nagrajen z srebrnim priznanjem Zveze inovatorjev Slovenije in po priporočilih Fakultete za šport in Zveze učiteljev smučanja sprejet v nacionalno šolo smučanja.

V letnem času se je vse bolj posvečal treningom in tekmovanjem v triatlonu in po osmih letih nastopanj na tekmovanjih po Sloveniji in sosednjih državah leta 1992 kot tretji slovenec nastopil na slovitem havajskem Ironmanu. Le teh je do sedaj nanizal preko dvajset – od Južne Afrike, Nove Zelandije, Japonske, Avstralije, Brazilije in Havajev do Evrope. Peto mesto v Braziliji je njegova najboljša uvrstitev na Ironmanih med profesionalci.

Leta 1994 je naredil najdaljši triatlon na svetu, ki je bil vpisan v Guinesovo knjigo rekordov – Slovenski mega triatlon, kjer je v petih dneh preplaval slovensko morje, obkolesaril Slovenijo in pretekel od morja do pod Triglava.

Leta 1995 je kot član državne reprezentance z Igorjem Kogojem in Urošem Velepcem osvojil bronasto ekipno medaljo na Evropskem prvenstvu v dolgem triatlonu.

Leta 1995 je s 676 km postavil slovenski kolesarski rekord v 24 urni vožnji.

Bil je prvi Slovenec na slovitem Havajskem svetovnem prvenstvu v Ultraman triatlonu. V devetih nastopih, od leta 1999 do letos je šestkrat stal na zmagovalnih stopničkah, 2 x tretji, 3 x drugi in leta 2013 kot svetovni prvak.

Miro Kregar je pred natančno 20 leti ustanovil Triatlonski klub Trisport.

Pod njegovim vodstvom se je Triatlonski klub Trisport Kamnik v zadnjem desetletju razvil v enega največjih in najuspešnejših triatlonskih klubov v Sloveniji.

Leta 2001 je Miro Kregar zagrizel še v eno jabolko – organizacijo triatlonskih prireditev. Začel je z Duatlonom Kamnik, nadaljeval z Akvatlonom Snovik in zadevo nadgradil z Triatlonom Bled in Kamnik. Do sedaj je bil predsednik organizacijskega odbora pod okriljem TK Trisport Kamnik natančno 40 ih tekmovanj, od tega desetih na evropski ravni.

Na mednarodnem prizorišču pa je Miro tudi ustanovitelj Triatlonskega pokala Alpe Adria, ki združuje triatlonce sosednjih držav – Avstrije, Italije in Slovenije na šestih tekmah, kjer se tekmovalci družijo in medsebojno tekmujejo za točke pokala Alpe Adria.

Predsednik kluba Trisport Kamnik, Miro Kregar , je že več kot desetletje član Upravnega odbora in tudi podpredsednik Triatlonske zveze Slovenije, ki zadnje čase močno pridobiva na prepoznavnosti med slovenskimi športi.

srebrno priznanje Občine Kamnik                         

priznanja naj sportnikom 2015 78

Kveder Lado

Lado se s športom ukvarja že od osnovne šole (več kot 40 let). Začel je kot smučarski skakalec pri SK Ihanu, nato je igral hokej pri HK Prevoje. Po uspešnih šolskih krosih je končno začel s tekom in nekaj let treniral pri AK Domžale, kot tekač na srednjih progah. Nato je po odsluženi vojski začel s kolesarstvom. Sprva je vozil samo maratone in ker je pridno treniral tudi tek je to združil in tako pričel tekmovati v duatlonih ( tek-kolo-tek). Tekmoval je tudi na štirih jeklenih triatlonih v Bohinju, ker je bila najboljša uvrstitev 3. mesto.

Zadnja leta tekmuje v krosih, gorskih tekih in maratonih. Tako je leta 2010 tekmoval na Balkanskih veteranskih igrah v atletiki in zmagal na 10 km ter bil tretji na malem maratonu 21km. Letošnje leto je bilo zanj zelo uspešno saj je na 18tih tekmah dosegel kar 12 zmag.

Veliko mu pomenijo druženja, zato že šesto leto vodi torkova tekaška druženja na katera prihaja lepo število tekačev iz Kamnika in bližnje okolice, prav tako je dejaven pri izvedbi zimske lige sv. Primož in pri Kamniškem tekaškem pokalu v katerega spada tudi Mekinjski kros, katerega vodja je prav Lado. Z ekipo ŠKD Mekinje (v sestavi Denis Sitar, Andrej Medved, Franci Volkar in Lado), katere vodja je, so v letu 2015, na teku trojk v Ljubljani osvojili skupno 10 mesto in v Bohinju na teku štirih srčnih mož okoli jezera ekipno zmagali že drugo leto zaporedoma.

Poleg čim boljših rezultatov, je Ladov cilji za letošnje leto med svoje torkovce vključiti čim več mladih in drugih, ki jim zdrav življenjski slog nekaj pomeni ter čim bolje izpeljati letošnji Mekinjski kros.

priznanja naj sportnikom 2015 79

Radej Roman

Roman je član Strelske družine Kamnik od leta 1971, torej že celih 45 let.

20 let je streljal z zračno in malo kalibrsko puško. Bil je stalni član kamniške ekipe ter pogosto republiške ekipe. Kamniška ekipa strelcev je bila pogosto med prvimi tremi ekipami, ne glede na tekmovanje – tudi v državnem merilu ( takrat še Jugoslavije, kjer je bila konkurenca izredno velika). Od leta 1991 zaradi zdravstvenih težav s hrbtenico strelja z zračno pištolo. Vsa leta je stalni član kamniške ekipe v nastopih na državnih prvenstvih ter na nastopih v prvi državni ligi. Za svoje športne dosežke je bil že večkrat nagrajen s priznanji za športne dosežke v različnih letih športnega udejstvovanja. V Strelski družini Kamnik je neprekinjeno aktiven vseh 45 let. 30 let je bil tudi strelski sodnik.

Sodeloval je pri organizacijah in izvedbah strelskih tekmovanj, ki jih je organizirala SD Kamnik. Veliko let je nesebično delal na malo kalibrskem strelišču v Streliški ulici, kjer tudi stanuje. Aktiven je bil pri avtomatizaciji strelišča in pri samem vzdrževanju objekta in lokacije. Z delom in materialom je sodeloval, dokler ni bilo strelišče dano v upravljanje lastniku zemljišča.

Bil je tudi predsednik strelskega društva Kamnik.

Zelo aktivno je sodeloval tudi pri izgradnji novega zračnega strelišča nad kegljiščem v Kamniku. Tudi tu je sodeloval z delom in materialom, kjer je bilo opravljenih veliko prostovoljnih delovnih ur.

Izkazal se je tudi kot trener svojih dveh sinov. Po potrebi je z svojimi bogatimi izkušnjami pomagal tudi vsem ostalim strelcem v Kamniku, saj ima neprecenljive izkušnje v streljanju s puško in pištolo.

 

NAJ ŠPORTNIK OBČINE KAMNIK ZA LETO 2015

Prezelj Marko – planinstvo

Marko je alpinist, alpinistični inštruktor, gorski vodnik z licenco UIAGM/IFMGA in gorski reševalec ter član Alpinističnega odseka Planinskega društva Kamnik. V več kot treh desetletjih je opravil preko 2500 vzponov tako doma in po svetu, s soplezalci prejel prestižno alpinistično priznanje, tri zlate cepine leta 1991 z Andrejem Štremfljem, 2006 z Borisom Lorenčičem in 2015 z Alešem Česnom in Lukom Lindičem, je prejemnik Bloudkove nagrade leta 1992 in zlatega častnega znaka Planinske zveze Slovenije, od leta 2012 je častni član angleškega Alpine Cluba. Plezanje v visokih gorah in alpinizem je njegov način življenja, zagovarja negotovost pri premagovanju težavnih linij in videti je tudi, da je kombinacija izkušenosti in mladostne zagnanosti ter navdušenja pravi recept za uspešno izveden vrhunski alpinistični vzpon, kot je to bila smer Light before wisdom v vzhodni steni 6173 metrov visokega Cerro Kishtwarja.

NAJ ŠPORTNICA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2015

 Mali Andreja – biatlon

Andreja Mali je v letu 2015 dosegla enega svojih najboljših rezultatov v  karieri in sicer osmo mesto na svetovnem prvenstvu v biatlonu v Kontiolahti. V letu 2015 je redno osvajala točke svetovnega pokala in bila uspešna tudi s slovensko mešano štafeto. Kot najstarejša biatlonka v svetovnem pokalu je pravkar na poti na svoje enajsto svetovno prvenstvo v biatlonu.

NAJ ŠPORTNA EKIPA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2015

priznanja naj sportnikom 2015 80

Odbojkarski klub Kamnik – članice – odbojka

V finalu končnice državnega prvenstva so odbojkarice Calcita Volleyballa v peti, odločilni tekmi, sredi Maribora premagale Novo KBM Branik. Za varovanke Gašperja Ribiča je bil to drugi naslov državnih prvakinj, ki jim je prinesel tudi pravico nastopa v ligi prvakinj.

Za Calcit Volleyball so v lanski sezoni igrale: Petra Vrhovnik, Mojca Božič, Zala Kranjc, Lana Ščuka, Ana Katarina Hribar, Urška Igličar, Maja Forštnarič, Tamara Borko, Mekana Barnes, Klara Kregar in Meta Jerala. Trener ekipe je bil Gašper Ribič, pomočnik pa Aljoša Jemec.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve