Naslovnica / Črna kronika / 34-letnega povzročitelja nesreče so iz vozila rešili šele gasilci

34-letnega povzročitelja nesreče so iz vozila rešili šele gasilci

Danes ponoči, nekaj minut pred 2. uro zjutraj, je v Podhruški prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bili poškodovani dve osebi, 34-letnega voznika osebnega vozila VW Golf, ki je povzročil nesrečo, pa so iz vozila, s precej truda in z zahtevnim tehničnim posegom, uspeli rešiti šele gasilci.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana so bili policisti v zgodnjih jutranjih urah obveščeni prometni nesreči, do katere je prišlo v Podhruški v Tuhinjski dolini. Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da je nesrečo, zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, povzročil 34-letni voznik osebnega vozila VW Golf, v nesreči pa je bil udeležen še 21-letni voznik osebnega vozila Fiat Stilo.

Na prizorišču čelnega trčenja so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so mesto nesreče zavarovali in razsvetlili prizorišče, odklopili akumulatorja z obeh vozil ter z zahtevnim in napornim tehničnim posegom, pri katerem so morali uporabiti tudi pnevmatske škarje, iz vozila rešili ukleščenega 34-letnega voznika Golfa, ki mu je  reševalna ekipa Nujne medicinske pomoči na kraju nudila prvo pomoč in ga z reševalnim vozilom odpeljala na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v Univerzitetni klinični center v Ljubljano.

 

Policisti so za 34-letnega povzročitelja nesreče izdali odredbo za strokovni pregled na alkohol, ki se opravi na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, preizkus alkoholiziranosti pa je bil z elektronskim alkotestom na kraju samem odrejen tudi lažje poškodovanemu 21-letnemu vozniku Fiata Stilo, ki bo zdravniško pomoč poiskal sam, omenjeni preizkus pa pri 21-letniku ni zaznal morebitne prisotnosti alkohola.

Policisti bodo po pridobljeni opredelitvi kvalifikacij poškodb zoper povzročitelja prometne nesreče izvedli ustrezen ukrep.

Zaradi prometne nesreče je bila regionalna cesta Kamnik-Vransko kaki dve uri in pol zaprta za ves promet.