Naslovnica / ŠPORT / Princeske so z zmago začele odločilne boje za obstanek

Princeske so z zmago začele odločilne boje za obstanek

Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je uspešno začela zeleno skupino 1. DOL za ženske, saj je na gostovanju v Ljutomeru domačo ekipo premagala s 3:0 (10, 14, 11). Kamničanke bodo v drugem krogu v soboto, 16. marca, v domači športni dvorani gostile ATK Grosuplje.

Ljutomer – Calcit Volley II 0:3 (-10, -14, -11)

Ljutomer – Športna dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 30, sodnika: Oman, Seifried.

Ljutomer: Rosić, Makoter, Kutnjak, Petek, Vnuk, Hochstatter, Anželj, V. Kosi, N. Kosi, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

Calcit Volley: Krašovec, Špoljarič (L), Topič, Šeme, Lužovec, Javornik, Juhant, Gadža, Bošeska, Žužek, Zatković, Somrak, Sitar, Jerala, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Kamničanke so v zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva doma izgubile s Pucončankami, tako da so v zeleno skupino vstopile s tremi točkami. Že včeraj so njihove največje konkurentke v boju za drugo mesto, ki še prinaša igranja v 1A. DOL tudi v prihodnji sezoni, Ankarančanke in Pucončanke zmagale v gosteh, kar je pomenilo, da si varovanke Francija Obolnarja v Ljutomeru ne smejo izgubiti niti točke. To jim je brez večjih težav tudi uspelo, saj domačinkam, tako kot pred štirinajstimi dnevi, niso prepustile niti niza.

Da so Kamničanke tekmo v Ljutomeru, navkljub gladki zmagi pred 14 dnevi, niso prišle le na izlet, so potrdile že v prvem nizu, v katerem so z boljšim servisom, dobro igro v napadu in bloku brez težav prihajale do točk. Niz je bil praktično odločen že v prvi polovici, ko so si gostujoče odbojkarice priigrale visoko prednost, na koncu niza pa so domačinkam prepustile le deset točk.

Nekoliko bolj izenačen je bil drugi niz, vendar tudi v njem vprašanje zmagovalk nikoli ni bilo vprašljivo. Gostje so vajeti igre ves čas držale v svojih rokah, še bolj prepričljive pa so bile spet v tretjem nizu. Tudi v njem so prevladovale v vseh elementih odbojkarske igre in tako še tretjič v letošnji sezoni Ljutomerčanke premagale brez izgubljenega niza. S šestimi točkami so še naprej na tretjem mestu zelene skupine, tri več imajo Pucončanke, z 12 pa so na prvem mestu Ankarančanke.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja: »Težko je karkoli povedati o tekmi, v kateri domačinkam ni prav veliko uspevalo. V vsakem nizu smo si že na začetku priigrali veliko prednost, ki smo jo nato brez večjih težav ohranili do konca, si pa dekleta zaslužijo pohvale za zrelo igro, kar je dober obet za nadaljevanje v zeleni skupini.«

Miha Štamcar

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve