Naslovnica / ŠPORT / Akvatlon gorenjskih osnovnošolcev

Akvatlon gorenjskih osnovnošolcev

Včeraj, 20. maja, je pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije in v organizaciji Triatlonskega kluba Trisport Kamnik ter Term Snovik, v Snoviku potekalo potekalo peto področno tekmovanje v akvatlonu za otroke, ki se ga je udeležilo rekordno število osnovnošolcev iz cele Gorenjske, med boljišimi pa so bili prav kamniški mladi triatlonci.

Tekmovanja v Akvatlonu, ki združuje tek in plavanje se je udeležilo okrog 90 tekmovalcev iz 11-ih gorenjskih osnovnih šol, ki so se med seboj pomerili na treh različnih tekmovalnih razdaljah v šestih kategorijah.

Glede na to, da se, po zaslugi Triatlonskega kluba Trisport Exoterm, s triatlonom v Kamniku že vrsto let aktivno ukvarja tudi kopica osnovnošolcev, najbrž ni nič nenavadnega, da so bili med najboljšimi na včerajšnjem akvatlonu v termah Snovik tudi številni kamniški osnovnošolci, ki so znali izkoristiti prednost domačega terena in poseči po najvišjih mestih.

Najboljši uvrščeni iz tega ter ostalih področnih tekmovanj, se bodo kvalificirali na državno prvenstvo, ki bo 9.6.2015 na Kodeljevem.

aquatlon_reg1

Fotografije: TK Trisport in Terme Snovik