Naslovnica / Črna kronika / Alkohol, nesreče in tatvine

Alkohol, nesreče in tatvine

Predpraznični teden na Kamniškem poteka še kar mirno, nadejamo pa se, da bodo takšni tudi prazniki. Policisti, ki so nam tedensko kroniko, spričo ponedeljkovega praznika, poslali že kar danes, imajo zaenkrat še največ dela z alkoholiziranimi vozniki, prometnimi nesrečami in tatvinami.

 Kronika Policijske postaje Kamnik (od 19. do 23. decembra 2016)

 

POŠKODOVANJE VOZILA NA LJUBLJANSKI CESTI
19.12.2016 – Policisti so obravnavali poškodovanje vozila na Ljubljanski cesti. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči na parkiranem vozilu razbil prednje in zadnje steklo vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

VINJENEMU VOZNIKU V ZGORNJIH STRANJAH ZASEGLI VOZILO
19.12.2016 – Policista sta imela v naselju Zg. Stranje v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,44 mg alkohola v litru izdihanega zraka. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo na podlagi zakona O pravilih  cestnega prometa zaseženo in z avto vleko odpeljano v hrambo. Opravljen zaseg registrskih tablic. Voznik bo svoje kršitve zagovarjal pred sodnikom za prekrške, najverjetneje pa utegne še kar nekaj časa obžalovati tudi svojo (pre)drznost.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK NA CANKARJEVI CESTI
19.12.2016 – Na Cankarjevi cesti v Mekinjah sta imela policista v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti nezanesljiva vožnja in pa zatikajoč govor. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,60 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje mu je bilo v skladu z 113 čl. Zakona o prekrških  odvzeto in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika je bil podan predlog za uvedbo postopka na Okrajno sodišče Kamnik.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
20.12.2016 – Na Šolski ulici sta policista obravnavala prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z vozilom znamke Renault Laguna trčil v drugo vozilo in po trčenju odpeljal dalje ne da bi soudeležencu posredoval podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA
21. 12. 2016 – Na Perovem sta policista obravnavala prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozilom preko noči trčil v ograjo vrtca Zarja in po trčenju odpeljal dalje ne da bi oškodovancu oziroma policiji posredoval podatke. Pri trčenju je na ograji nastala škoda za ca 500 €. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
22.12.2016 – Policisti so obravnavali tatvino registrskih tablic s parkiranega vozila v okolici Kamnika. Z opravljenim razgovorom in ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznanec v času med 18. 12. 2016 do 22. 12.2016 iz parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V REZERVOAR VOZILA
22.12.2016 – Policisti so obravnavali vlom v rezervoar za gorivo na Kolodvorski ulici, ki se je zgodil iz 17. 12. 2016 na 18. 12. 2016, Iz rezervoarja so nato iztočili ca 15 l goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

X