Naslovnica / Črna kronika / Alkoholiziran 30-letnik trčil v avtobus

Alkoholiziran 30-letnik trčil v avtobus

V Lazah v Tuhinju je prišlo do prometne nesreče v kateri sta trčila avtobus v katerem so bili potniki in osebno vozilo, ki ga je vozil alkoholiziran 30-letni voznik.

Včeraj zvečer, okoli 19:40, so bili policisti in gasilci obveščeni, da je na regionalni cesti Kamnik – Ločica, v naselju Laze, prišlo do prometne nesreče s poškodbami.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti z zbranimi obvestili in ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila Peugeot 307 vozil po regionalni cesti ter pri kraju Laze v Tuhinju, domnevno zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu, trčil v avtobus znamke Mercedez Benz, ki ga je v tistem trenutku nasproti pripeljala 46-letna voznica.

V nesreči se je 30-letni voznik Peugeota lažje poškodoval, preizkus z alkotestom pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola nad dovoljeno mejo. Poškodovanega 30-letnika so oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik.

V času nesreče je bilo na avtobusu tudi 14 potnikov, k sreči pa nihče izmed njih ni bil poškodovan.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali prizorišče, z osebnega vozila odklopili akumulator, zaščitili vodotok pred onesnaženjem in počistili kraj nesreče.