Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2014 / Anketa NSi napoveduje, da naj bi se v drugem krogu pomerila Šarec in Slapar

Anketa NSi napoveduje, da naj bi se v drugem krogu pomerila Šarec in Slapar

Na spletne ankete se sicer ne gre preveč zanašati, so pa, v predvolilnem času, vseeno zanimive. Po anketi, ki jo je, v zadnjih dveh tednih, opravila NSi Kamnik, v sodelovanju z Inštitutom dr. Janeza Evangelista Kreka (IJEK), naj bi se v drugem krogu županskih volitev pomerila Marjan Šarec in njihov županski kandidat Matej Slapar.

Rezultat je nekoliko presenetljiv in odstopa od splošnega prepričanja, da naj bi se s Šarcem v drugem krogu pomeril Dušan Papež, seveda, pa je kaj takšnega povsem mogoče. Borba za drugo mesto v prvem krogu županskih volitev, glede na veliko število kandidatov, utegne biti precej tesna in zna postreči tudi s presenečenji.

Med listami naj bi največ glasov, okrog 20% dobili NSi in Lista Marjana Šarca, ki jima sledijo Lista Dušana Papeža (~10%), SMS (~7%)…

Več o anketi in metodologiji ankete si lahko preberete na spletni strani županskega kandidata Mateja Slaparja – www.slapar.net, od koder je povzeta tudi novica.