Naslovnica / ŠPORT / Atletinja Agata Zupin in jahačica Robyn Strmšek med finalistkami izbora za Miss športa Slovenije

Atletinja Agata Zupin in jahačica Robyn Strmšek med finalistkami izbora za Miss športa Slovenije

Med dvanajst finalistk, ki se potegujejo za letošnji naslov Miss športa Slovenije, sta se uvrstili tudi dve športnici iz naših koncev, in sicer atletinja Agata Zupin in jahačica Robyn Strmšek.

Obe kandidatki za športno miss sta doma v Komendi, kar pa, kljub temu, da se ukvarjata z različnimi športi, ni njuna edina skupna lastnost. Pri svojem športnem udejstvovanju namreč obe premagujeta in preskakujeta ovire. Agata jih na atletskih progah preskakuje kar sama, medtem ko jih Robyn preskakuje na konju, ki jih ima rada tudi Agata, saj se že nekaj let ukvarja z rekreativnim jahanjem, pri vsem skupaj pa je zanimivo tudi, da nobena izmed njiju ne prihaja iz športne družine.

Organizatorji prireditve pravijo, da se izbor za miss športa razlikuje od podobnih izborov, saj je njihov namen predvsem v promociji športa in zdravega življenja med mladimi, hkrati pa opozoriti tudi na finančno podcenjenost oz. podhranjenost ženskega športa v primerjavi z moškim. Ob tem želijo športnicam priskrbeti še kakega dodatnega pokrovitelja, na prireditvi pa bodo poskusili najti najboljšo kombinacijo med športno aktivnostjo, lepoto in simpatičnostjo.

Našim domačim športnicam, atletinji Agati Zupin in jahačici Robyn Strmšek, pa k čim boljši uvrstitvi na izboru pomagate tudi sami, in sicer tako, da jima s klikom namenite svoj glas na strani: Miss športa Slovenije

Foto: Miss športa Slovenije