Naslovnica / NOVICE / Avtoodpad pri železniški postaji

Avtoodpad pri železniški postaji

Parkirišče pri železniški postaji Kamnik je postalo nekakšen neugleden mestni avtoodpad, zapuščena oz. neregistrirana vozila, pa so postala predmet vandalizma.

Že kar nekaj časa je moč na parkirišču pri železniški postaji Kamnik na Kranjski cesti mogoče opaziti več odsluženih oz. zapuščenih vozil brez registrskih tablic, ki so v zadnjem času postala tudi predmet vandalizma in objestnosti.

Občina oz. občinski redarji za ukrepanje na zemljišču oz. parkirišču, ki je v lasti države, bržkone nimajo ustreznih pooblastil, vsekakor pa zapuščena in razbita vozila mestu zagotovo niso v okras in ponos.

Ker pa so zapuščena vozila postala tudi tarča izživljanja in vandalizma, pa je vse skupaj še toliko bolj pereče in celo nevarno.

 

Kljub temu, da zapuščena vozila niso registrirana, imajo najbrž še vedno svoje lastnike, ki bi jih pristojni najbrž lahko brez večjih težav izsledili ter pozvali, da poskrbijo za ustrezno odstranitev vozil. V mestu, v katerem parkirnih mest ni ravno v izobilju, pa bi odstranitev zapuščenih vozil lahko poskrbele tudi pristojne službe oziroma, kot lastnica zemljišč, bržkone tudi država.

Bil bi že skrajni čas.