Naslovnica / NOVICE / Bajtarji s(m)o stopili v novo leto 2017

Bajtarji s(m)o stopili v novo leto 2017

Zadnji dan lanskega leta na Veliki planini je bil zelo hladen, čeprav snega ni bilo. Sonce se je poslovilo, vse je žarelo.

Prvi dan leta so bajtarji Koledovali po celi planini. V vseh naseljih in stanovih ter domovih so raznosili koledarje za leto 2017.

V nedeljo, 7. januarja 2017, pa je bil občni zbor našega planinskega društva »Bajtar« Velika planina. Zbrali smo se pri Planinskem orlu v Stahovici, kjer je tudi naš uradni sedež. Po govoru župana bajtarjev Hermana Benčana, ki je prisotnim čestital ob vstopu v novo leto, povedal, da je bilo leto plodno, je besedo povzel delovni predsednik Vinko Poličnik. Podana so bila poročila o delu društva. Helena Plahuta je v PPS obliki navzočim prikazala delo društva skozi celo leto.

Vsako prvo sredo v mesecu, so bili redni sestanki društva.

Sprejet je bil program dela za tekoče leto. Pomembni dnevi so objavljeni na našem koledarju, kot vedno jih bomo spoštovali in se udeleževali prireditev in dela na planini. O podrobnostih in zadolžitvah na prireditvah se bomo dogovarjali na rednih sestankih.

 

Na zboru je program popestril Kvartet Zvon iz Velikih Lašč.

Zbor so pozdravili in nam zaželeli vse dobro, predvsem sodelovanja, predsednik PD Domžale, Janko Vodlan, predsednik MDO Kamniško – Bistriškega območja ter predsednik GRS Kamnik, Franc Miš.

Koledniki so sklenili, da se dobijo skupaj v kratkem in gredo na eno malico.

Postanite tudi vi član PD »Bajtar« Velika planina! Lahko se nam pridružite , vsako prvo sredo v mesecu pri Planinskem orlu v Stahovici, kjer se redno vršijo naši sestanki ob 19. uri.

Srečno na vseh vaših poteh!

Psiček Ozi je eden od peterčkov, iz zadnjega legla Dolinškove psičke Murke. Tako je rojen na Planini in tudi zelo rad je gor!

Besedilo in fotografije: Helena Plahuta