Naslovnica / NOVICE / Balkansko orientalska glasbena nedelja s skupino Natemago

Balkansko orientalska glasbena nedelja s skupino Natemago

Prva pomladna nedelja se je v Pubu Pod skalo prevesila v večer ob tradicionalnih balkansko-orientalskih melodijah v izvedbi glasbenega tria Natemago.

Pričakovati bi bilo, da se bo, ob etnološko obarvani glasbeni prireditvi v mestu, ki se že desetletja ponaša z eno večjih etnoloških prireditev v Sloveniji, Pod skalo trlo glasbenih doživetij željnih obiskovalcev, ampak, očitno je športno utrujeno kamniško glasbeno občinstvonobležalo na domačih kavčih, izmučeno od črnogorskega fitnesa s pritiskanjem gumba daljinskega upravljalnika. Škoda, kajti zamudili ste še eno obiska vredno glasbeno prireditev, kakršnih v Kamniku ni ravno v izobilju.

Trio v sestavi Jelene Soro, Oliverja Ilievskega in Aleš Zorca je z instrumentalno-vokalnimi izvedbami ljudskih pevsko-plesnih melodij, s katerimi so se sprehodili prek južnega balkana in orienta vse do bližnjega vzhoda, pričaral nekoliko drugačno atmosfero, kot smo jo v senčnem zavetju starograjskega skalovja vajeni običajno. Pretresljivo predirni zvoki oboe v rokah Jelene Soro, pa bi utegnile, če bi se večer odvijal na malograjskem pobočju, iz zimskega spanja prebuditi tudi Veroniko, da bi se prišla pretegnit na svoje, s prvo pomladjo pogrete, kamne nekdanjega grajskega domovanja, zagotovo pa ne bo nič narobe, če skupino Natemago še kdaj slišimo v Kamniku. Bodisi Pod skalo, bodisi kot goste katerega izmed manjših prizorišč Kamfesta.

Več o skupini Natemago lahko najdete na njihovi spletni strani: www.natemago.com