Naslovnica / NOVICE / Blagoslov motorjev v Nevljah pri Kamniku

Blagoslov motorjev v Nevljah pri Kamniku

V soboto  23.04.2016 je pri cerkvi Svetega Jurija v Nevljah pri Kamniku potekal drugi blagoslov motorjev. Na lanskem, prvem blagoslovu motorjev se je zbralo 15 motoristov, letos pa jih je bilo že precej prek petdeset.

Letos se je blagoslova udeležilo sedeminpetdeset  motoristov in motoristk, blagoslov pa je v Nevlje privabil tudi veliko mladih ljubiteljev motorjev  ter  drugih obiskovalcev. Čeprav je bila vremenska napoved slaba, nam je lepo pomladno vreme še polepšalo ta dogodek, saj je bil  naš namen, da bo tej priložnosti pomagamo tudi malemu Blažu Močnik iz Vrhpolja. Blaž se je zelo veselil tega dne, žal pa mu zdravje ni dopuščalo udeležbe, saj je moral ta dan skupaj z mamico preživeti na pediatrični kliniki v Ljubljani.

blagoslov motorjev nevlje 2016 2

Na kratko bi rada predstavila nekaj besed, ki sem jih ob tem dogodku namenila družini Močnik:

»Zelo veliko neprespanih in žalostnih dni morajo  preživljati  ob bolezni malega Blaža,vendar  upanje umre zadnje, sedaj gre na  bolje, starši se skupaj z njim veselijo vsakega novega dne. Mamica  se je odpovedala službi, da je lahko ob svojem Blažu vsak  trenutek, ko jo potrebuje. Veliko stroškov in poti so opravili, da so ga v Avstriji operirali  in presadili pljuča malega darovalca, ki žal ni   preživel…naš Blaž pa je pravi borec ,  z novimi  pljuči se veseli življenja in z veliko volje in vztrajnosti  rad zaigra tudi na harmoniko. Njegov starejši bratec se je pri komaj štirih letih poslovil iz tega sveta, v žalosti in bolečini je trpela družina in vsi sorodniki. Blaž bo  nekoč  izvedel, kaj se je zgodilo z njim in njegovim  bratcem, ki se  je v objemu  belega cvetja poslovil iz tega sveta.  To so trenutki, ki jih mi nikoli ne bomo občutili. Veliko nas je,ki smo že dočakali abrahama, nekaj vas je seveda tudi mlajših, ali starejših , pa nam je bilo dano, da smo z svojimi pljuči dihali, uživali življenje, se veselili,  športali,  hodili v hribe, pa tudi kadili… Omogočimo malemu Blažu, da bo počel vse to kar smo mi lahko doživeli, ker nismo bili bolni, se igral, smejal , šolal, nagajal , živel  in  se veselil življenja, ki je pred njim. Veselimo se življenja in pomagajmo.«

Po končanem blagoslovu smo se skupaj družili in veselili, da nam je ob prostovoljnih prispevkih uspelo zbrati  730 evrov. V poznih popoldanskih urah sva denar oddala Blaževemu  atiju, ko se je vrnil iz obiska v bolnici. Bil je ganjen in vesel. V imenu Blaža in celotne družine se iskreno zahvaljuje za darovani prispevek.

 

Kot organizatorja se najlepše zahvaljujeva za darovane prispevke, hvala  gospodu župniku za prisrčno in doživeto žegnanje, Gasilskemu društvu Nevlje za pomoč, varovanje  in usmerjanje  prometa iskrena hvala  , Francu Šimencu in  Gostilni Repnik, ki sta z svojimi prispevki omogočila  tisk vabil in nalepk za  današnje srečanje. Hvala tudi Primožu Vindišarju, ki bo z svojim prispevkom po žrebu omogočil menjavo olja za dva motorista. Hvala podjetju Dataprint ,ki ga zastopa g. Sašo Matitič  za krasno izdelavo plakatov in nalepk za današnje srečanje. Hvala mesarstvu Kajtna za pogostitev. Najlepša hvala Nini Uršič in Damjanu Krmavnarju, ki sta nas s zapeto pesmijo  popeljala »Greva gor v hribe«… ..iskreno in nepozabno doživetje tega dne…

blagoslov motorjev nevlje 2016 14

Srečno in nasvidenje leta 2017.

Majda in Miro Novak
Fotografije: Tinko Žagar