Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Boljše avtobusne povezave s Kamniško Bistrico, Snovikom in Arboretumom

Boljše avtobusne povezave s Kamniško Bistrico, Snovikom in Arboretumom

V času letošnjih poletnih počitnic, od 25. junija do 31. avgusta, do turističnih atrakcij v okolici mesta Kamnik vozi tudi posebni turistični avtobus. Gre za dogovor, ki sta ga sklenila Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Arriva Kam-Bus d.o.o. Cena vozovnice na turističnem avtobusu znaša en evro, potnik pa jo lahko kupi na avtobusu. Na rednih linijah cena vozovnice ostaja nespremenjena. Turistični avtobusi so posebej označeni tako na samem avtobusu kot na voznem redu.

»Veliko turistov pride v Kamnik brez lastnega prevoza. Zato, da bi tudi njim omogočili dostop do turističnih atrakcij izven mesta, smo v sodelovanju z Arriva Kam-Bus d.o.o. zagotovili dodatne avtobusne linije v dolino Kamniške Bistrice, do Term Snovik in do Arboretuma Volčji Potok. Na ta način želimo vsem turistom, ki v Kamnik pridejo z javnim prevozom, omogočiti ogled teh priljubljenih znamenitosti,« pojasnjujejo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Turistični avtobus je na voljo vsem, ki bi želeli z javnim prevozom obiskati dolino Kamniške Bistrice z Veliko planino, Terme Snovik ali Arboretum Volčji Potok. Kamnik je nosilec srebrnega znaka Green destination in zato si na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik prizadevajo za trajnosti turizem. Tako si je že od konca maja dalje na turistično informativnem centru moč izposoditi navadna in električna kolesa.

Vozni red z vključenim turističnim avtobusom (posebej označeno) do Kamniške Bistrice, Term Snovik in Arboretuma Volčji Potok je dostopen na tej povezavi http://bit.ly/BusKamnik. Več informacij na potniški blagajni avtobusne postaje Kamnik (01 8309 414) in TIC Kamnik (01 831 8250, 031 388 324, tic@visitkamnik.com).

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik