Naslovnica / ŠPORT / Boštjan Erjavšek Beli je znova zmagal na Dugem otoku

Boštjan Erjavšek Beli je znova zmagal na Dugem otoku

Na Dugem otoku je včeraj potekala vztrajnostna tekaška preizkušnja Dugi otok trail 2022, na kateri je  z najdaljšo, 40 kilometrsko razdaljo, s časom 3:39:05, najhitreje opravil Boštjan Erjavšek Beli – Calcit Bike Team iz Stahovice.

O tekmovanju je Boštjan povedal: „Za mano je še eno uspešno tekmovanje – Dugi otok trail 2022. S startom ob osmi uri zjutraj smo se odpravili na 40 km dolg tek s 1200 višinskimi metri. Žal sem bil nad udeležbo tekmovalcev nekoliko razočaran, saj nas je bilo na najdaljši progi precej manj kot prejšnja leta.

Pot nas je vodila po prečudovitih poteh tega prelepega otoka. Oster tempo sem držal že kar od samega začetka, s čemer sem si pridobil lepo prednost. Kot vodilni sem zato po brezpotjih in kozjih stezah “pobral” ogromno pajčevin z res velikimi pajki.

Prvo polovico tekmovanja nam je bilo vreme zelo naklonjeno, saj je bilo rahlo oblačno, tako da sem tokrat doživel samo eno bližnje srečanje s kačo, ki jih ponavadi kar mrgoli. Drugo polovico poti se je vreme zjasnilo, vročina pa se je iz minute v minuto stopnjevala.

Moj spremljevalec ob progi je bil Tomaž Jeras, ki skrbel za vedno svežo in nujno potrebno hidracijo z napitki Fritid.lab.

Če potegnem pod črto; Dugi otok trail 2022 je bil odličen trening in odlična priprava za prihajajoči Lavaredo ultra trail v Dolomitih, ki se ga bom prav tako udeležil. Bi se pa ob tej priložnosti za podporo iskreno zahvalil tudi podjetjema Iza effect d.o.o. in Calcit d.o.o., ki mi zvesto stojita ob strani in mi omogočata razvoj ter preboj v sam vrh tega tekmovalnega športa.“