Naslovnica / ŠPORT / Boštjan Hribovšek in Peter Rode na 15. Transalpu

Boštjan Hribovšek in Peter Rode na 15. Transalpu

Boštjan Hribovšek in Peter Rode sta sedem dni dirkala na prestižni etapni dirki gorskih kolesarjev Transalp. Končala sta jo na skupnem 15. mestu v moški kategoriji, nad izkušnjo in dirko pa sta bila več kot navdušena.

»Z zadnjo 7. etapo sva uspešno zaključila najin nastop na etapni tekmi Bike Transalp 2018. Čeprav je na papirju izgledala srednje težka, ni bilo tako. V noči na soboto je močno deževalo. Zjutraj je dež ponehal, vendar nas je kmalu po štartu začelo močiti. Na trasi so nas čakali trije vzponi, prvi nekoliko krajši, druga dva pa oba z 900 višinskimi metri vzpona. Od začetka sva se držala nekje okrog 20. mesta. Nato pa so se začeli spusti, ki so bili zaradi namočenega terena na trenutke zares nevarni. S predrzno vožnjo sva na spustih pridobivala pomembne sekunde, na klanec pa stisnila, kar nama je ostalo še moči po sedmih dneh. Zadnjo etapo sva končala na lepem 14. mestu v moški kategoriji, skupno pa sva napredovala na končno 15. mesto, katerega sva bila oba vesela. Res je bila lepa izkušnja z lepo speljano traso v prav vseh sedmin etapah,« sta po zadnji etapi sporočila Hribovšek in Rode.

Na poti do odličnega rezultata ju niso ustavile niti želodčne težave Rodeta v prvi etapi, zahtevni vzponi in spusti ter ogromno višinskih metrov, ki so jih tekmovalci pridno nabirali prav vsak dan.

Transalp je poleg Cape Epica, ki poteka v Južni Afriki, bržčas najbolj prestižna in znana preizkušnja dvojic na svetu. Sedem dni gorski kolesarji premagujejo alpske etape. Med 15. in 21. julijem so tekmovalci morali premagati več kot 500 kilometrov dolgo peti z več kot 18.000 višinskimi metri vzponi.

Calcit Bike Team