Naslovnica / NOVICE / Brez znanja, brez pameti

Brez znanja, brez pameti

Le kdo bi vedel kaj je pičilo voznico ali voznika, da je v gozd, nedaleč stran od ribnika na Križu, pripeljal odsluženo vozilo, katerega motorne tekočine bi lahko onesnažile tudi vodo.

Mogoče je zmahano osebno vozilo, ki ima na vratih »vgraviran« napis rally, tamkaj obtičalo kot spomenik neumnosti kakega nadebudnega lokalnega mladca, ki sanjari o karieri profesionalnega rally voznika, ali pa morda lenega gobarja, ki se na gobarjenje, namesto peš, podaja kar z avtomobilom.

Glede na to, da je v vozilu moč opaziti tudi lopato, je možno, da se je lastnik svojega zvestega jeklenega konjička, ki mu najbrž v življenju ni bilo najlaže, odločil v gozdu kar pokopati, zdaj pa čaka le še na pogrebce, ki mu bodo pri tem pomagali.

Razbitina se nahaja v bližini ribnika na Križu, v gozdu kakih 300 metrov severno v smeri Kamnika, najbrž pa ne bi bilo slabo, če bi katera izmed pristojnih služb izsledila lastnika ter mu naložila, da kripo nemudoma odstrani iz gozda, ali pa poskrbela za takojšnjo odstranitev avtomobilskega kadavra, še preden dokončno spusti dušo in motorne tekočine, ki bi utegnile onesnažiti tudi  vodo v bližnjem ribniku.