Naslovnica / NOVICE / Brezjani bogatejši za napravo, ki rešuje življenja

Brezjani bogatejši za napravo, ki rešuje življenja

Vaščani smo od letošnjega poletja na društvenem računu zbirali sredstva za nakup skoraj 2000 evrov vredne naprave za oživljanje, saj smo si bili enotni, da zaradi oddaljenosti od mesta in vse starejšega prebivalstva le-to nujno potrebujemo.

Pred dnevi pa se je oglasil gospod Marko Vrhovnik, direktor podjetja Lestor, ki je v celoti financiral nakup defibrilatorja skupaj s pripadajočo omarico. Slednja je potrebna zato, da zagotovi primerno hrambo aparata, predvsem pa, da tudi v času nizkih temperatur ohranja konstantno temperaturo in s tem podaljšuje življenjsko dobo baterije.

Ko smo z Občine prejeli soglasje za priklop, sta omarico ob oglasno desko “na ovinku” namestila Bojan Zvržina  in Teo Lužar, Jože in Žan Grčar pa sta poskrbela, da se je omarica priključila na omrežje javne razsvetljave.

Aparat smo postavili pod video-nadzor, omarica pa je varovana tudi z alarmno napravo, saj si ne želimo, da bi prišlo do kraje ali neprimerne rabe.

Prav je, da so vaščani seznanjeni s pravilnim rokovanjem v primeru zastoja srca, zato smo na predstavitev delovanja defibrilatorja  v goste povabili kamniško zdravnico, gospo Judito Trunk.

Pod Prelesnikovim nadstreškom bo predstavitev s temeljnimi postopki oživljanja potekala v petek, 29. oktobra, ob 17. uri.

Na društvenem računu se je s pomočjo Antona Ježa, Elvisa Kerznarja, Romana Tomiča in Denisa Paternosta zbralo 830 evrov donacij. Le-te bomo zdaj namenili za nakup, montažo in priklop javnega pitnika, ki bo stal nasproti čakalnice na šolski kombi.

Iskreno smo hvaležni vsem, ki so prisluhnili našim željam in nam prijazno stopili nasproti.

Bojana Lužar