Naslovnica / NOVICE / Brezmejna domiselnost človeške škodoželjnosti: Risalni žebljički na cesti v Kamniško Bistrico

Brezmejna domiselnost človeške škodoželjnosti: Risalni žebljički na cesti v Kamniško Bistrico

Le kdo bi mogel doumeti in razumeti kaj se plete v glavi in bolestni domišljiji tistega pomilovanja vrednega nesrečnika, ki je na cesto proti Kamniški Bistrici, le nekaj nižje od studenčka, kjer se marsikdo odžeja, nasul večjo količino risalnih žebljičkov.

Danes v popoldanskih urah nas je poklical precej razburjen, predvsem pa nad posameznimi ljudmi globoko razočaran rekreativni kolesar, ki je pri vožnji s kolesom iz Kamniške Bistrice, na tamkajšnji cesti (ponovno) naletel na večjo količino risalnih žebljičkov, na katerih je (ponovno) prepičil pnevmatike na svojem kolesu.

Kaj takšnega se mu namreč ni zgodilo prvič in kot vse kaže, med nami živi nesrečnik (ali nesrečnica), ki so se mukolesarji tako zamerili, da po cestah trosi risalne žebljičke, z očitnim namenom, da kolesarjem in kolesarkam med katerimi je tudi veliko otrok in mladostnikom, kar se da zagreni in pokvari užitke komaj začete kolesarske sezone.

Kolesar, ki nas je poklical, jo je tokrat k sreči odnesel brez posledic, zgolj s ponovno predtimi pnevmatikami, kaj lahko pa bi bila predrta ali počena guma, zaradi hipne izgube nadzora nad kolesom, za kakega kolesarja ali kolesarko, ki se z veliko hitrostjo spušča po strmem bistriškem klancu, lahko tudi usodna.

Precej risalnih žebljičkov je s ceste zbrcal že kolesar, precej smo jih odstranili tudi sami, vseeno pa vse kolesarje in kolesarke, ki se podajate s kolesom v Kamniško Bistrico opozarjamo, da bodite pri vožnji, še posebej pri spustu iz Bistrice, še bolj previdni kot običajno.

 

Obenem se iskreno nadejamo, da bo tudi v tem primeru obveljal star pregovor, ki pravi, da za vsako rit raste palica.Naj bo za omenjeno škodoželjno in škododelno rit, ki trosi po cestah risalne žebljičke, še posebej debela in po možnosti tudi na gosto posuta s trni.