Naslovnica / POUDARJENO / Calcitova športna družina je še eno uspešno sezono zaključila s tradicionalno zabavo

Calcitova športna družina je še eno uspešno sezono zaključila s tradicionalno zabavo

Kamniški odbojkarji in odbojkarice so s tradicionalno slovesnostjo in z zabavo zaključili še eno uspešno sezono, na sproščeno druženje pa so povabili tudi prijatelje iz drugih klubov uspešne Calcitove športne družine.

Na sproščenem in zabavnem druženju, ki se je ob pogostitvi, kot običajno, zavleklo kar pozno v noč, se je zbranim športnikom in športnicam pridružil tudi župan Matej Slapar, ki je vsem skupaj čestital za kopico novih lepih dosežkov v minuli sezoni, se športnikom in športnicam zahvalil za njihov trud in prispevek k promociji Kamnika ter jim obenem zaželel lepe praznike in obilo športne sreče v novi sezoni, ki bo sledila zasluženemu počitku.

V kratkem pregledu dosežkov Calcitovih športnic in športnikov, je nemajhen aplavz svojih športnih kolegov požel eden izmed najmlajših članov Calcitove športne družine Aljaž Sladič, mladi enajstletni deskar na snegu, ki je nedavno tega ponovno postal skupni zmagovalec slovenskega otroškega pokala v kategoriji mlajši dečki (do 12. let).

Zelo lepe rezultate so v minuli sezoni dosegli tudi kegljači in kegljačice Kegljaškega kluba Calcit Kamnik, ki je že vrsto let v vrhu kegljaškega športa v Sloveniji.

Preporod kegljanja v Kamniku se je začel, ko so kegljaški zanesenjaki zgradili novo šeststezno kegljišče v Mekinjah. Uspehi so se stopnjevali iz leta v leto in prav tako je bilo tudi v pred kratkim končani tekmovalni sezoni 2018/19. S pomlajeno ekipo so igralci prve ekipe Calcita zasedli 3. mesto, uspeh kluba pa so dopolnila tudi dekleta s 4. mestom. Obe prvi ekipi sta se uvrstili na jesenski mednarodni NBC pokal, ki bo v začetku oktobra v Slavonskem Brodu združil ekipe z vse Evrope. V kegljanju pa imamo tudi državno prvenstvo posameznikov v vseh starostnih kategorijah za dečke, deklice in člane. Tudi letos pa so Calcitove kegljačice in kegljači posegali po najvišjih mestih.

V okviru danih možnosti vse boljše rezultate dosegajo tudi košarkarji Košarkarskega kluba Kamnik. Le-ta šteje že prek 150 članov, poseben poudarek pa je namenjen vzgoji kamniškega košarkarskega podmladka, o čemer priča tudi podatek, da so si člani v skupini za obstanek, kot najmlajša ekipa v ligi, priigrali še eno sezono v tretjeligaški konkurenci.

Za plavalke in plavalce Plavalnega kluba Calcit Kamnik se poletna plavalna sezona sicer šele začenja, so pa že na zimskih plavalnih prvenstvih znova nanizali kopico izvrstnih dosežkov in uvrstitev, pri čemer sta še posebej blestela Eva Bende z dvema osvojenima naslovoma kadetske državne prvakinje na 50 m in 200 m hrbtno, ter Jernej Prebil, ki je postal mladinski državni prvak na 100 m mešano, zelo uspešna pa je bila tudi Tina Dolinar z osvojenim 3. mestom na 400 m mešano med mladinkami. Za pravo presenečenje državnega tekmovanja pa so poskrbele tudi kadetinje Eva Bende, Marja Maček Sitar, Žana Peterlin, Maja Vezenkova, ki so v vseh petih štafetah stale na stopničkah.

Kot že vrsto let zapored, pa bodo kamniški plavalci že osemnajstič  Mednarodni plavalni miting VERONIKA 2019, enega največjih plavalnih tekmovanj v Sloveniji, ki se ga udeležujejo najboljši slovenski plavalci, saj nudi eno izmed zadnjih možnosti za izboljšanje osebnih rezultatov pred državnimi prvenstvi.

Nič manj uspešni in aktivni so tudi gorski kolesarji in kolesarke Calcit Bike Teama, ki so od leta 2009 najuspešnejši klub slovenskega pokala v krosu. V kolesarski šoli je več kot 60 otrok, ki vadijo pod budnim očesom trenerske ekipe, katera skrbi, da se najmlajši zabavajo in učijo. Med malo starejšimi velja izpostaviti člansko in mladinsko ekipo, ki tekmuje na domačih in tujih dirkah in povsod dosega izvrstne rezultate.

Calcitovi gorski kolesarji so v lanski sezoni na državnem prvenstvu v vseh kategorijah zbrali sedem naslovov, letošnjo sezono so že začeli in to izvrstno, zato se za nove odlične rezultate ni za bati. Izpostaviti velja Roka Nagliča, najboljšega gorskega kolesarja pri nas, ki je trenutno v prvi stoterici na svetu in lovi olimpijski nastop na igrah v Tokiu 2020.

Calcit Bike Team pa velja tudi za odličnega organizatorja dirk. Prvo izmed njih bodo organizirali že 12. maja, ko bo v Kamniku potekal že 22. Kamniški kros, mednarodna dirka, ki je v zadnjih letih vselej privabila mednarodno uveljavljene tekmovalce, zato verjamemo, da bo tako tudi letos.

Odbojkarji in odbojkarice kluba Calcit Volley so že vrsto let paradni konj kamniškega športa.

Za njimi je še ena uspešna sezona v kateri je imel OK Kamnik, kot prvi klub v samostojni Sloveniji, med prvoligaši imel kar tri svoje ekipe – eno moško in dve ženski.

Krstno sezono med najboljšimi v Sloveniji so doživele članice druge ženske ekipe Calcit Volley pod vodstvom Francija Obolnarja in Tjaše Gadže. Daleč najmlajša ekipa v 1. DOL, v kateri najmlajša odbojkarica šteje le 14 let, je predvsem v prvem delu sezone poskrbela za svežino na odbojkarskem parketu. Že v njihovem prvem nastopu na prvoligaški sceni so dekleta prijetno presenetile, ko so takratnim državnim prvakinjam Novi KBM Braniku odvzele niz, nato pa v prvem delu sezone nanizale še štiri zmage. Že res, da veliko izkušenejšim ekipam niso mogle parirati, so pa nedvomno osvojile srca domačih navijačev in širom Slovenije postale prepoznavne kot kamniške odbojkarske princeske. V zeleni skupini, v kateri so se borile za obstanek med najboljšimi tudi v prihodnji sezoni, jim je zmanjkalo nekaj športne sreče, bomo pa zato v novi sezoni toliko bolj navijali v 1B. odbojkarski ligi, kamor bodo prenesle dragocene prvoligaške izkušnje.

Občutno pomlajena je v sezono 2018/19 vstopila prva ženska ekipa Calcit Volley. Močno spremenjena zasedba je v odbojkarskih krogih zbujala nemalo dvomov o kakovosti ekipe, a glava ekipe Gregor Rozman z Aljošo Jemcem ob strani je odločno vztrajal na začrtani poti, verjel v ekipo, krepil timski duh. Po slabšem začetku v srednjeevropski ligi Mevza je decembra sledila nagrada za trdo delo in vztrajnost. Čeprav niso sodile v najožji krog favoritinj, so se z levjo borbo prek maratonskega četrtfinala, dramatičnega polfinala, kjer so na kolena spravile Gen-I Volley iz Nove Gorice, uvrstile v finale Pokala Slovenije, tam pa po srčni igri visoko v zrak dvignile lovoriko pokalnih prvakinj Slovenije za sezono 2018/19. Osvojena lovorika je dekletom dala nov zagon, s katerim so uspešno nadaljevale na evropskem parketu. V pokalu CEV Challenge so se po petih letih prek bratislavske Slavie in Ladies in Black iz nemškega Aachna znova uvrstile v četrtfinale, kjer so jih počakale in žal izločile kasnejše prvakinje pokala CEV Challenge, odbojkarice Saugella iz Monze. Po tem, ko je bila prva domača lovorika že v vitrini na Cankarjevi, so apetiti zrasli, Calcit Girls pa so postale ene od favoritinj za osvojitev naslova državnih prvakinj. Žal vedno vse ne gre po načrtih in mariborske odbojkarice so bile v polfinalu tokrat boljše, Calcitovke pa so si v dveh tekmah za tretje mesto okrog vratu nadele bronaste medalje.

Moško ekipo Calcit Volley je v sezoni 2018/19 v roke vzel Aleš Hribar, ki mu je ob strani stal pomočnik Damjan Marinko. Usoda je hotela, da je moško ekipo zaznamovala kopica poškodb ključnih igralcev, kar pa ni zamajalo duha ekipe. Ob premišljeno zastavljeni sezoni, v kateri so priložnost za igro dobili prav vsi igralci, so stare junake zamenjali novi, ki so na igrišču pustili znoj, kri in predvsem srce, sezono 2018/19 pa obarvali v srebrno.

Fantje so v Kanalu postali pokalni podprvaki, v pokalu CEV Challenge so se uvrstili med osem najboljših, na poti do četrtfinala pa so fantje izločili švicarski Biogas Volley iz Näffelsa in finski Savo Volley.

Ljubitelji odbojke in navijači kamniških odbojkarjev smo bili sredi februarja priča dvema četrtfinalnima obračunoma, pravi odbojkarski poslastici, ko je stara kamniška športna dvorana gostila italijansko Vero Volley Monza, kasnejšega podprvaka CEV Challenge-a.

Sredi marca so fantje v Pliberku znova zaigrali na zaključnem turnirju najboljše četverice srednjeevropske lige Mevza in tam osvojili končno tretje mesto, vrhunec sezone pa je predstavljala končnica državnega prvenstva, kjer se je moška ekipa že v peto leto zapored uvrstila v veliko finale ter, v domala večnem derbiju, znova bila boj za lovoriko z ljubljanskim ACH-jem ter sezono zaključili s še tretjo letošnjo srebrno medaljo.

Skratka, za Calcitovo športno družino je še ena naporna, občasno turbolentna, vendar vseeno zelo uspešna in plodna sezona, prepričani pa smo, da bo, ob velikodušni sponzorski pomoči družbe Calcit, ki že dolga leta podpira kamniške športnice in športnike, prihodnja še uspešnejša.