Naslovnica / ŠPORT / Calcitove princeske so se iz Ljutomera vrnile s pomembno zmago in tremi točkami

Calcitove princeske so se iz Ljutomera vrnile s pomembno zmago in tremi točkami

Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v zadnji tekmi 17. kroga 1A. DOL za ženske v Ljutomeru premagala domačo ekipo s 3:0 (18, 10, 20).

Ljutomer – Calcit Volley II  0:3 (-18, -10, -20)

Ljutomer – Športna dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 50, sodnika: Vrenko, Melavc.

Ljutomer: Rosič, Makoter, Kutnjak, Petek , Hochstatter , Anželj, V. Kosi, Nedok, N. Kosi, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

Calcit Volley II: Krašovec, Špoljarič (L), Topić1, Lužovec , Javornik, Juhant, Gadža, Bošeska, Žužek, Zatković, Šeme, Sitar, Jerala, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Varovanke Francija Obolnarja v letu 2019 v 1A. DOL za ženske še niso okusile slasti zmage, zato je bilo zanje gostovanje v Ljutomeru še toliko bolj pomembno. V prvem delu prvenstva so doma sicer visoko premagale Ljutomerčanke, vendar so Kamničanke v tekmo vstopile resno, brez podcenjevanja, kar se je na koncu odražalo tudi na rezultatu. S četrto prvenstveno zmago so kamniške princeske na osmem mestu prvenstvene lestvice prehitele Pucončanke, s katerimi se bodo pomerile v zadnjem krogu, z morebitno novo zmago pa redni del državnega prvenstva lahko končale celo na sedmem mestu.

Najmlajša ekipa v prvoligaški konkurenci je dobro vstopila v dvoboj z Ljutomerčankami, toda po vodstvu s 7:5 so nekoliko popustile, zato je po treh zaporednih točkah domače ekipe pri izidu 7:8 Franci Obolnar vzel polminutni odmor. Po njem so se Kamničanke spet zbrale, povedle z 12:9, pred vstopom v končnico pa so domačinkam že pobegnile za sedem točk (20:13). Razlika sedmih točk je bila tudi ob koncu niza.

Drugi niz je minil v popolni prevladi kamniške ekipe, ki je na polovici niza vodila z 12:6. Visoko vodstvo je ni uspavalo, še več, nadaljevale so z učinkovito igro v napadu in v bloku, pri izidu 22:9 pa je bil niz praktično odločen. Nekaj podobnega se je nakazovalo tudi v tretjem nizu, v katerem so Kamničanke vodile s 15:4 in 18:8 in čeprav je kazalo na njihovo gladko zmago, je moral Obolnar še enkrat vzeti polminutni odmor. Ljutomerčanke so se jim približale le na tri točke zaostanka (17:20), toda do preobrata ni prišlo, tako da so se kamniške odbojkarice domov vrnile s tremi točkami.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Že v prejšnjem krogu v Hočah so dekleta prikazale dobro igro, z njo pa so nadaljevale tudi v Ljutomeru. Upam, da je kriza, v katero smo padli, že za nami in da bomo nadaljevali z zmagami. Zavedamo pa se, da je v soboto pred nami izredno pomembna tekma, kajti od te tekme bo odvisno, ali bomo redni del državnega prvenstva končali na sedmem, osmem in devetem mestu, se pravi, ali bomo zelo skupino začeli z devetimi, šestimi ali tremi točkami. Zadnji dve tekmi so igrali dobro, bo pa vse odvisno od nas samih. Na trenutke igramo zelo dobro, še vedno pa nam na trenutke ponagaja sprejem.«

Miha Štamcar