Naslovnica / Napovedi in obvestila / Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok

Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok

ČAROBNI DAN V TEDNU OTROKA® V NEDELJO, 1. 10. 2017 – DOBRODELNA AKCIJA: POMAGAJ NAM POBARVATI XXL POBARVANKO!

Najdražje prijateljice in prijatelji Čarobnega dne, končno kaže, da se bo vreme umirilo in glede na napovedi, bo pravi dan za Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok prav nedelja, 1. 10. 2017 – kar je že čez 4 dni -, s tem pa bo predstavljal tudi več kot lep uvod v Teden otroka ®, ki bo potekal cel teden.

Čarobni dan v Arboretumu je največji družinski dogodek v Sloveniji, saj privabi več ko 20.000 obiskovalcev, poteka pa na kar 10 hektarjev veliki površini. Na pravljičnih zelenih površinah parka bodo otroke in njihove starše od 10.00 do 18.00 razveseljevale številne ustvarjalne, plesne, športne in druge delavnice – teh bo kar več kot 100! -, v katerih bodo najmlajši lahko izrazili svojo ustvarjalnost in igrivost ter se ob tem še zabavali. Medtem pa bodo na Čarobnem odru za vrhunsko zabavo vseh poskrbeli odlični slovenski glasbeniki in plesalci, med njimi Rok’n’band, Nuša Derenda, Omar Naber, Trkaj, Rebeka Dremelj in mnogi drugi.

Več o njem najdete na www.carobnidan.si.

Arboretum bo na ta dan zaživel posebej za vas! Čarobno vzdušje parka obeta razburljivo pustolovščino, ki poleg zanimivega dogajanja obljublja še veliko več. Generalni pokrovitelj Čarobnega dne v Arboretumu Lidl je za otroke tokrat med drugim pripravil v Lidlovi deželi poleg glavnega odra XXL pobarvanko in pa seveda sedaj že tradicionalni otroški tek z Zdravkom Lidlom. Vsekakor pa se prepustite tudi lepotam parka Arboretum Volčji Potok, poglejte si razstavo tropskih metuljev, pojdite po poteh zgodovine, kjer Vas čaka razstava dinozavrov in kitov ali samo uživajte v številnih otroških igriščih, ki jih park nudi.

Veliko več o programu najdete na spletni strani www.carobnidan.si.

LIDL SLOVENIJA NA ČAROBNEM DNEVU TUDI Z DOBRODELNO XXL POBARVANKO

Tudi letos bo Čarobni Dan z Lidlom v Arboretumu Volčji Potok postregel z vsebinsko bogatimi aktivnostmi za otroke in družine. Ustvarjalni prostor Lidl Slovenija bo tako postal prav posebna XXL pobarvanka, kjer bodo otroci lahko, po lastni domišljiji, kreirali ilustracijo z motivi Zdravka Lidla in drugega. V skladu s konceptom Ustvarimo boljši svet pa so se v Lidlu Slovenija odločili, da bo pobarvanka nosila tudi dobrodelno zgodbo. Zato pridite pred glavni oder, kjer bomo od 10.00 naprej ustvarjali dobrodelno XXL pobarvanko.

Vsak mladi ustvarjalec, ki bo sodeloval pri ustvarjanju pobarvanke, bo prejel štampiljko Zdravka Lidla za opravljeno nalogo ter s podpisom pod umetnino doniral 1 EUR Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo prejela prehrambene izdelke v protivrednosti zbranega denarja. XXL pobarvanka bo merila kar 32 kvadratnih metrov, tako da bo imel vsak ustvarjalni malček dovolj prostora, da si izbere svoj motiv in z barvanjem pomaga k ustvarjanju boljšega sveta.

Arboretum Volčji Potok pa vam ponuja tudi posebno ugodnost za družine. Za ceno ene odrasle vstopnice lahko v park vstopi vsa družina (dva odrasla in otroci do 15. leta) in v njem ste lahko cel dan.

Seveda pa je za to potrebna predprijava na www.carobnidan.si.

Pridite na letošnji Čarobni dan z Lidlom, na katerem se obeta zvrhana mera aktivnosti, odlične glasbe, razigranosti in še pa še dobre volje! Vabljeni v Arboretum Volčji Potok na Čarobni dan kot ga še ni bilo, da bo prehod v novo šolsko leto nepozaben!

* Teden otroka ® je registrirana blagovna znamka Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Mnogo več najdete na spletni strani: www.carobnidan.si