Naslovnica / NOVICE / Cin-cin: Protestno zvončkljanje kolesarjev se je v Kamniku pomešalo z veselimi vižami

Cin-cin: Protestno zvončkljanje kolesarjev se je v Kamniku pomešalo z veselimi vižami

Središče Kamnika je tudi včerajšnje popoldne, že četrti petek zapored, zaznamoval kolesarsko-protestniški utrip, kolesark in kolesarjev, ki svoje nestrinjanje z vladnimi ukrepi in načinom vodenja države izražajo s kolesarjenjem in zvončkljanjem, pa je vsak petek več.

Včerajšnji poznopopoldanski utrip starega mestnega jedra v Kamniku so znova “popestrili” kamniški protestni kolesarke in kolesarji, ki so, že četrti teden zapored, med cinglanjem in hupanjem prevozili nekaj krogov okrog kamniške občine.

Sodeč po udeležbi, ki je vsak teden večja tudi v Kamniku, bi lahko sodili, da je vsedržavni protestni val, kljub nekaterim vladnim “lizikam”, ki jih utegnemo na koncu vsi skupaj preklemansko drago plačati, vse večji in mogočnejši, posamezni oblastniški “surferji” pa počasi že začenjajo izgubljati, če že ne ravnotežje, pa vsaj potrpljenje.

Prijazni in povečini nasmejani kolesarski protestniki, ki imajo dovolj vladnega zastraševanja, arogance in neodgovornega odnosa do narave, pa so precej odobravanja, aplavzov in drugih izrazov podpore deležni tudi od naključnih mimoidočih in simpatizerjev, ki so jih prišli podpreti in bodriti peš.

Če se malo pošalimo, bi lahko rekli, da je včerajšnje kamniško protestno popoldne vsaj malce spominjalo na legendarni Titanic, saj so medtem, ko so nekateri bili oz. zvončkljali plat zvona, po mestu odmevale vesele in praznične viže.

Kolesarski zvončki, s katerimi bo najbrž zvončkljalo še več protestnikov, pa bodo v Kamniku zagotovo zacingljali tudi prihodnji petek.

X