Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Kljub številnim novim okužbam se je število okuženih občanov vendarle nekoliko zmanjšalo

COVID-19: Kljub številnim novim okužbam se je število okuženih občanov vendarle nekoliko zmanjšalo

Četudi je bilo v minulih desetih dneh še vedno potrjenih veliko novih primerov okužbe s COVID-19, se je v občinah Kamnik, Domžale, Mengeš, Komenda, Trzin, Lukovica, Moravče, Šenčur, Jezersko, Nazarje, Gornji Grad, Luče in Zagorje število okuženih občanov vendarle nekoliko zmanjšalo, medtem ko so povečanje števila  aktivnih okužb v zadnjih desetih dneh zabeležili (zgolj) v občinah Cerklje, Vransko, Vodice, Preddvor, Luče in Solčava.

Po podatkih Ministrstva za zdravje oz. NIJZ je bilo, v času od 10. do 19. 1. 2020, največ novih okužb potrjenih med prebivalci Domžal (221) in Kamnika (154), kljub številnim na novo odkritim oz. potrjenim okužbam, pa se je število aktivnih primerov okužbe med občani obeh občin nekoliko zmanjšalo. To nas morda lahko navda s previdnim optimizmom, da se razmere počasi vendarle začenjajo nekoliko umirjati, četudi bo najbrž do takrat, ko bomo lahko izboljšanju razmer nazdravili v kaki (odprti) gostilni, bržkone preteklo še na hektolitre razkužila.

Vir podatkov: NIJZ

V občini Kamnik je bilo do včeraj, 19. 1. 2021, zabeleženih še 222 aktivnih primerov okužbe s COVID-19 oz. 0,7 % vseh prebivalcev občine, kar je občutno bolje kot 10. 1. 2021, ko je bilo med prebivalci naše občine zabeleženih še 306 primerov aktivne okužbe oz. je bilo potrjeno okuženih še 1,0% vseh občank in občanov občine Kamnik.

Četudi je še prezgodaj za kako (pretirano) veselje, saj je bilo še samo v ponedeljek, 18. 1. 2021, v občini Kamnik na novo potrjenih 34 novih primerov okužbe, pa nas zadnji podatki vendarle lahko navdajo vsaj z zmernim optimizmom.

Podobno optimistični so lahko tudi občani večine sosednjih in bližnjih občin, malce manj pa v občinah Solčava, Luče, Preddvor, Vodice, Vransko in Cerklje, v katerih se je v zadnjih desetih dneh število potrjeno okuženih občanov znova (nekoliko) povečalo.