Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Koronavirus je kosil v Mengšu in Moravčah, v Kamniku pa je bilo v enem dnevu potrjenih kar 40 novih okužb

COVID-19: Koronavirus je kosil v Mengšu in Moravčah, v Kamniku pa je bilo v enem dnevu potrjenih kar 40 novih okužb

V minulih dveh dnevih so posledice okužbe z novim koronavirusom terjale življenje dveh oseb iz občin Mengeš in Moravče, medtem ko je bilo v Kamniku, Domžalah, Preddvoru, Zagorju, Gornjem Gradu, Cerkljah in Šenčurju v torek in sredo znova potrjeno veliko število novih okužb.

Po podatkih Ministrstva za zdravje, ki so objavljeni na sledilniku COVID-19, je bilo zadnja dva dneva med prebivalci občine Kamnik znova potrjenih precejšnje število primerov okužbe z novim koronavirusom, saj je bilo v torek, 17. 11. 2020, potrjenih 27 novih primerov, včeraj, v sredo, 18. 11. 2020, pa kar 40 novih primerov, medtem ko je v naši občini trenutno zabeleženih 388 aktivnih primerov okužbe.

Precej novih okužb je bilo včeraj in predvčerajšnjim potrjenih tudi med občani občine Domžale, in sicer 34 v torek in 23 v sredo, v sosednji občini pa imajo trenutno, po uradnih podatkih, aktivno okuženih 372 občank in občanov.

Minula dva dneva je bilo razmeroma veliko število novih okužb potrjenih tudi v vseh preostalih sosednjih in bližnjih občinah, novi koronavirus pa je ponovno terjal tudi življenja.

V občini Mengeš, kjer so včeraj, zaradi posledic COVID-19, izgubili še enega, že osmega občana, je bilo v torek potrjenih 17 novih okužb, v sredo pa še 5.

V torek je bilo 14 novih primerov okužbe potrjenih tudi med prebivalci občine Šenčur, medtem ko jih je bilo v sredo potrjenih 6.

Zelo kužen je bil torek tudi med občani občine Zagorje, saj so potrdili 36 novih primerov, še 10 primerov pa je bilo potrjenih včeraj, medtem ko je bilo v občini Preddvor, v kateri je, po podatkih Ministrstva za zdravje, trenutno okuženih 94 občanov oz. 2,531% vseh prebivalcev občine, v torek potrjenih 8 novih primerov, v sredo pa še 6.

Glede na velikost občine in število tamkajšnjih prebivalcev, je bilo veliko novih okužb potrjenih tudi med prebivalci občine Gornji Grad, med katerimi so v torek potrdili 2 novi okužbi, včeraj pa kar 9, kar kaže na to, da se je v občini na oni strani Črnivca, nevarni virus, ki hromi življenje celega sveta, kar precej razširil.

Žalostna vest prihaja tudi iz občine Moravče, v kateri je, zaradi posledic okužbe s COVID-19 v torek umrla ena oseba, sicer pa imajo v omenjeni občini trenutno 49 aktivnih primerov okužbe, pri čemer sta bili dve potrjeni v torek, še tri pa včerajšnjo sredo.

V občini Vodice so v minulih dveh dneh potrdili 10 novih primerov okužbe, v Komendi, kjer še vedno žalujejo za nedavno tega preminulim častnim občanom, je bilo v torek in sredo potrjenih 5 novih okužb, v Cerkljah 14, v Trzinu 3, v Lukovici 7, v občinah Nazarje in Luče po 5. Tri nove okužbe so v torek in sredo potrdili tudi med občani občine Solčava, 2 tudi na Jezerskem, v občini Vransko pa minula dva dneva ni bilo potrjenih novih okužb.