Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Manj novih okužb v Kamniku in Domžalah ter Lukovici, veliko v Šenčurju, Cerkljah, Moravčah, Komendi in Gornjem gradu

COVID-19: Manj novih okužb v Kamniku in Domžalah ter Lukovici, veliko v Šenčurju, Cerkljah, Moravčah, Komendi in Gornjem gradu

Včeraj je bilo nekaj manj okužb, kot prejšnje dni, odkritih v Kamniku in Domžalah, precej manj v Lukovici, še vedno pa je naraščanje števila okuženih občanov, glede na velikost občin, precejšnje v Šenčurju, Cerkljah, Moravčah, Komendi in Gornjem Gradu.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj v Domžalah in Kamniku odkritih nekaj manj okužb, kot v preteklih dneh, vseeno pa so številke še vedno precej visoke, saj je bilo v četrtek, 29. 10. 2020, med prebivalci občine Domžale potrjenih 29 novih primerov okužbe med občani, je pa vzpodbudno, da se je, spričo ozdravitev, malenkostno zmanjšalo število aktivnih primerov okužbe. Vendar je v sosednji občini, kot navaja Ministrstvo za zdravje, z novim koronavirusom še vedno okuženih 664 občank in občanov.

Število aktivnih primerov okužbe pa se je včeraj še nekoliko povečalo med prebivalci občine Kamnik, v kateri je bilo včeraj potrjenih 28 novih okužb, v naši občini pa je, po uradnih podatkih, ki so objavljeni na sledilniku COVID-19, trenutno okuženih 470 prebivalcev občine Kamnik.

Če vse kaže, da se hitro naraščanje novoodkritih primerov okužbe v Kamniku in Domžalah, vsaj trenutno, nekoliko umirja, pa tega, žal, še ni moč reči tudi za nekatere sosednje in bližnje občine. V občini Zagorje so namreč včeraj potrdili 18 novih primerov, 17 novih primerov je bilo včeraj potrjenih v Cerkljah, 10. v Moravčah, dodatnih 7 novih primerov pa tudi v sosednji Komendi.

Zelo hitro še vedno narašča število okuženih v občini Gornji Grad, v kateri je bilo včeraj potrjenih 6 novih primerov okužbe. Število okuženih občanov v sosednji občini na oni strani Črnivca, pa se je podvojilo v vsega treh dneh, trenutno pa je v omenjeni občini zabeleženih 30 okuženih občank in občanov.

Šest novih okužb med občani je bilo včeraj odkritih tudi med prebivalci občine Preddvor, medtem ko so bili v občinah Mengeš in Lukovica odkriti po trije novi primeri.

V Vodicah sta bili potrjeni dve novi okužbi, v občinah Jezersko, Luče, Nazarje in Trzin pa so včeraj potrdili posamične primere okužb med občani.