Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Nove okužbe in še dve izgubljeni življenji

COVID-19: Nove okužbe in še dve izgubljeni življenji

Med prebivalci občine Domžale je bilo včeraj potrjenih kar enainštirideset novih primerov okužbe, v Kamniku štirje, žal pa so posledice okužbe s COVID-19 v Gornjem Gradu in Preddvoru terjale še dve življenji.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj, v četrtek, 19. 11. 2020, med sosednjimi in bližnjimi občinami največ novih primerov okužbe potrjenih med občani občine Domžale, saj so okužbo na novo potrdili pri 41-ih prebivalcih občine.

V Kamniku in preostalih sosednjih in bližnjih občinah, razen občine Zagorje, je bilo včeraj odkritih in potrjenih nekoliko manj okužb, kar v neki meri vzbuja upanje, da se širjenje virusa, ob vseh preventivnih ukrepih, ki jih nekateri, žal, še vedno ne spoštujejo in upoštevajo, med prebivalci vendarle upočasnjuje in zmanjšuje, vendar se najbrž še ne kaže preveč veseliti, saj je bilo še predvčerajšnjim  v Kamniku potrjenih 40 novih okužb, posledice bolezni, ki jo povzroča COVID-19, pa so včeraj tudi v naši neposredni soseščini terjale še dve novi življenji.

Med prebivalci občine Zagorje je bilo včeraj potrjenih 19 novih okužb, 6 novih primerov okužbe je bilo potrjenih v Šenčurju, 5 v Lukovici, po štirje novi primeri so bili, po podatkih Ministrstva za zdravje, včeraj potrjeni tudi v občini Kamnik, Mengeš in Preddvor, 3 nove primere so včeraj potrdili v občini Cerklje, 2 v Trzinu, posamični primeri okužb pa so bili včeraj potrjeni še pri občanih, ki živijo v občinah Vodice, Moravče, Vransko, Nazarje, Gornji Grad in Luče.

Umrli po občinah 19. 11. 2020 – Vir: Sledilnik COVID-19

Kot smo že omenili, sta za posledicami okužbe in bolezni, ki jo povzroča COVID-19, včeraj preminuli še dve osebi, in sicer ena oseba v občini Preddvor, kjer gre že za tretji tovrstni primer, še ena oseba pa je umrla v občini Gornji Grad, kjer je to drugi primer smrti zaradi posledic okužbe, oba primera pa so v omenjeni občini zabeležili v zadnjih sedmih dneh.