Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Nove potrjene okužbe v Kamniku in Domžalah

COVID-19: Nove potrjene okužbe v Kamniku in Domžalah

Število trenutno zabeleženih aktivnih okužb z novim koronavirusom med prebivalci občine Kamnik se je povečalo na 30, v občini Domžale pa na 25.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 so bili včeraj med občani kamniške občine odkriti in potrjeni trije novi primeri okužbe z novimkoronavirusom, dva nova odkrita primera pa sta bila zabeležena tudi med prebivalci občine Domžale.

V zadnjem tednu je bilo med občani občine Kamnik potrjenih 14 novih primerov okužbe, število aktivnih primerov pa se je povečalo na 30 primerov. V občini Domžale je bilo v zadnjih sedmih dneh potrjenih 13 novih primerov okužbe, med Domžalčani pa je trenutno zabeleženih 25 aktivnih primerov okužbe.

Število potrjeno okuženih občanov se je v minulem tednu povečalo tudi v občinah Mengeš in Lukovica, kjer imajo trenutno zabeležena po dva aktivna primera okužbe, ter v občini Trzin, kjer imajo trenutno zabeležene tri primere aktivnih okužb.

S podatki o tem, koliko občanov je v omenjenih občinah v minulem tednu oz. včeraj utrpelo ugriz klopa oz. se okužilo s spolno prenosljivimi boleznimi, pa žal nimamo.

Priporočamo, da preventivna priporočila in ukrepe za preprečevanje širjenja okužb upoštevate dosledneje, kot posamezni predstavniki vlade, ki omenjene ukrepe zapovedujejo.