Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Okužbe se v Domžalah in Kamniku širijo kot požar, zaskrbljujoče veliko novih primerov pa tudi v Komendi, Cerkljah, Lukovici in Preddvoru
Photo: David Veksler - Unsplash

COVID-19: Okužbe se v Domžalah in Kamniku širijo kot požar, zaskrbljujoče veliko novih primerov pa tudi v Komendi, Cerkljah, Lukovici in Preddvoru

Z včeraj, 17. oktobra 2020, novoodkritimi okužbami je število aktivno okuženih občanov v Domžalah že krepko preseglo število 200, v Kamniku je okuženih že več kot 100 prebivalcev občine, okužbe z novim koronavirusom pa se še vedno zelo hitro širijo tudi med prebivalci manjših sosednjih in bližnjih občin Preddvor, Cerklje, Komenda, Mengeš in Lukovica.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj med prebivalci občine Domžale potrjenih 33 novih okužb, število aktivnih primerov okužb med občani pa se je, kot navaja Ministrstvo za zdravje, povzpelo na nezavidljivih 230 primerov.

Nekaj manj, vendar še vseeno zelo veliko, je bilo včeraj, 17. oktobra 2020, novoodkritih primerov okužbe z novim koronavirusom potrjenih med občani občine Kamnik, kjer je bilo zabeleženih 23 novih primerov, število aktivnih okužb med prebivalci kamniške občine, pa je preseglo stotico in trenutno znaša 110 aktivnih okužb.

Šest novih primerov okužbe je bilo včeraj potrjenih tudi med prebivalci občine Mengeš, kjer je trenutno 51 aktivnih primerov okužb med občani, prav tako šest novih primerov pa so včeraj potrdili tudi med prebivalci občine Cerklje, v kateri je trenutno skupaj okuženih 46 občank in občanov.

V občini Lukovica je bilo včeraj odkritih 5 novih primerov, število aktivnih okužb med prebivalci omenjene občine pa se je povzpelo na 27 primerov.  Prav tako 5 novih primerov so včeraj zabeležili tudi v občini Komenda, v kateri trenutno beležijo 27 aktivnih primerov okužbe.

Trend naraščanja z novimkoronavirusom okuženih občanov se je včeraj nadaljeval tudi v še nekaterih sosednjih in bližnjih občinah, in sicer v občini Preddvor, kjer so bili potrjeni 4 novi primeri, število aktivno okuženih občanov v omenjeni občini, pa trenutno znaša 18 primerov.

Po dve novi okužbi med prebivalci, pa so bili včeraj potrjeni med prebivalci občin Vodice (18 aktivnih primerov), Trzin (15 aktivnih), Moravče (48 aktivnih) in Zagorje (50 aktivnih primerov).