Naslovnica / Napovedi in obvestila / COVID-19: Termini brezplačnega množičnega testiranja v Kamniku

COVID-19: Termini brezplačnega množičnega testiranja v Kamniku

Občanke in občani občin Kamnik in Komenda se bodo lahko v Domu kulture Kamnik brezplačno testirali tudi v prihodnjem tednu, in sicer v sredo 3. in  petek 5. februarja.

Termini:

  • sreda, 3. februar 2021, od 10.30 do 12. ure in od 12.30 do 14. ure,

  • petek, 5. februar 2021, od 11. do 12.30 in od 13. do 16. ure.

Na odvzem brisa se ni potrebno predhodno naročati, s seboj pa imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. O rezultatu testiranja boste obveščeni na številko SMS, ki jo boste navedli ob odvzemu brisa.

Negativen rezultat testa pomeni, da trenutno virus v brisu ni zaznaven in naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste že čez nekaj ur lahko pozitivni. V primeru pozitivnega rezultata pa se takoj izolirajte in o tem obvestite izbranega zdravnika.

Testiranje je namenjeno odkrivanju asimptomatskih zdravih prenašalcev virusa in ne testiranju ljudi, ki imajo prisotne lahko tudi blage simptome okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik na koronamobi 051 642 922.

V kolikor bodo potrebe po testiranjih večje, boste o dodatnih terminih obveščeni naknadno.

Pri čakanju na odvzem brisa upoštevajte prometni režim. Z vozilom se pripeljete na točko po sistemu DRIVE IN (pripelji in odpelji). Redarska služba Občine Kamnik namreč skrbi za varnost in red do točke testiranja ne glede na način prihoda, in sicer po sistemu izmenjave en obiskovalcev v peš coni in eno vozilo. Poudariti velja, da je čakanje v vozilih tudi bistveno varneje za občanke in občane, hkrati pa glede na vremenske razmere tudi prijaznejše. Iz teh razlogov zato Občinski štab Civilne zaščite naproša, da se tisti, ki to lahko, na lokacijo pripeljete z vozilom in v njem počakate na navodila redarske službe Občine Kamnik, ki vas bo sprejela in usmerila.

Ves čas vzdržujte varnostno razdaljo vsaj 2 metra in obvezno nosite zaščitno masko.