Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Domžalah je umrlo že 15 oseb

COVID-19: V Domžalah je umrlo že 15 oseb

V nedeljo in ponedeljek je bilo v Kamniku ter sosednjih in bližnjih občinah, z izjemo občine Preddvor, potrjenih sicer nekaj manj novih okužb, kot običajno, žal pa je v Domžalah, zaradi posledic bolezni, ki jo povzroča COVID-19, umrla že petnajsta oseba.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo v nedeljo 15. in ponedeljek 16. 11. 2020, največ novih okužb (skupaj) potrjenih med prebivalci občine Domžale, saj so v nedeljo potrdili 10 novih primerov, v ponedeljek pa kar 32. Žal so posledice bolezni, ki jo povzroča COVID-19, med Domžalčani v nedeljo vzele še eno življenje, s čemer se je število vseh umrlih oseb v omenjeni občini povečalo na 15, kar je skoraj toliko, kot v vseh preostalih sosednjih oz. bližnjih občinah skupaj. Od začetka epidemije je bilo na območju občine Domžale skupaj potrjenih 1441 primerov okužbe, kar znaša 3.929 % vseh prebivalcev občine, po podatkih Ministrstva za zdravje, pa je bilo v ponedeljek med prebivalci domžalske občine zabeleženih 399 aktivnih primerov okužbe.

Umrli po občinah do 16. 11. 2020 – Vir: Sledilnik COVID-19

Pretekla dva dneva sta bila z novoodkritimi okužbami nekoliko bolj prizanesljiva med občani občine Kamnik, v kateri je bilo v nedeljo potrjenih 9 novih okužb, v ponedeljek pa 7. Od začetka epidemije je bilo med prebivalci naše občine potrjenih 1140 okužb oz. je bila le-ta potrjena pri 3,81 % vseh prebivalcev občine, po uradnih podatkih, ki jih je moč najti na sledilniku COVID-19, pa je v naši občini trenutno zabeleženih 396 aktivnih primerov okužbe.

Glede na velikost občine je bilo v nedeljo in ponedeljek zelo veliko število novih primerov potrjenih v občini Preddvor, saj je bila v nedeljo okužba na novo potrjena kar pri osemnajstih občanih, v ponedeljek pa še pri šestih. V omenjeni občini so imeli v ponedeljek zabeleženih 86 aktivnih okužb oz. 2,316 % odstotka vseh prebivalcev občine, kar je trenutno največji odstotek med sosednjimi in bližnjimi občinami.

Minula nedelja je bila v preostalih sosednjih in bližnjih občinah, kar se tiče števila novih potrjenih okužb, nekoliko bolj mirna, saj je bilo manjše število novih okužb potrjenih le v občinah Zagorje (3), Lukovica (1) in Komenda (1), medtem ko so bile v ponedeljek, 16. 11. 2020, nove okužbe potrjene v občinah: Domžale (32), Zagorje (19), Šenčur (11), Kamnik (7), Preddvor (6), Mengeš (6), Vodice (5), Cerklje (4), Trzin (4), Moravče (3), Vransko (3), Komenda (2), Gornji Grad (1) in Jezersko (1).