Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Domžalah je umrlo že 15 oseb

COVID-19: V Domžalah je umrlo že 15 oseb

V nedeljo in ponedeljek je bilo v Kamniku ter sosednjih in bližnjih občinah, z izjemo občine Preddvor, potrjenih sicer nekaj manj novih okužb, kot običajno, žal pa je v Domžalah, zaradi posledic bolezni, ki jo povzroča COVID-19, umrla že petnajsta oseba.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo v nedeljo 15. in ponedeljek 16. 11. 2020, največ novih okužb (skupaj) potrjenih med prebivalci občine Domžale, saj so v nedeljo potrdili 10 novih primerov, v ponedeljek pa kar 32. Žal so posledice bolezni, ki jo povzroča COVID-19, med Domžalčani v nedeljo vzele še eno življenje, s čemer se je število vseh umrlih oseb v omenjeni občini povečalo na 15, kar je skoraj toliko, kot v vseh preostalih sosednjih oz. bližnjih občinah skupaj. Od začetka epidemije je bilo na območju občine Domžale skupaj potrjenih 1441 primerov okužbe, kar znaša 3.929 % vseh prebivalcev občine, po podatkih Ministrstva za zdravje, pa je bilo v ponedeljek med prebivalci domžalske občine zabeleženih 399 aktivnih primerov okužbe.

Umrli po občinah do 16. 11. 2020 – Vir: Sledilnik COVID-19

Pretekla dva dneva sta bila z novoodkritimi okužbami nekoliko bolj prizanesljiva med občani občine Kamnik, v kateri je bilo v nedeljo potrjenih 9 novih okužb, v ponedeljek pa 7. Od začetka epidemije je bilo med prebivalci naše občine potrjenih 1140 okužb oz. je bila le-ta potrjena pri 3,81 % vseh prebivalcev občine, po uradnih podatkih, ki jih je moč najti na sledilniku COVID-19, pa je v naši občini trenutno zabeleženih 396 aktivnih primerov okužbe.

Glede na velikost občine je bilo v nedeljo in ponedeljek zelo veliko število novih primerov potrjenih v občini Preddvor, saj je bila v nedeljo okužba na novo potrjena kar pri osemnajstih občanih, v ponedeljek pa še pri šestih. V omenjeni občini so imeli v ponedeljek zabeleženih 86 aktivnih okužb oz. 2,316 % odstotka vseh prebivalcev občine, kar je trenutno največji odstotek med sosednjimi in bližnjimi občinami.

Minula nedelja je bila v preostalih sosednjih in bližnjih občinah, kar se tiče števila novih potrjenih okužb, nekoliko bolj mirna, saj je bilo manjše število novih okužb potrjenih le v občinah Zagorje (3), Lukovica (1) in Komenda (1), medtem ko so bile v ponedeljek, 16. 11. 2020, nove okužbe potrjene v občinah: Domžale (32), Zagorje (19), Šenčur (11), Kamnik (7), Preddvor (6), Mengeš (6), Vodice (5), Cerklje (4), Trzin (4), Moravče (3), Vransko (3), Komenda (2), Gornji Grad (1) in Jezersko (1).

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve