Naslovnica / NOVICE / Covid-19: V Domžalah že 139 aktivnih okužb, na udaru so tudi Kamnik, Mengeš in Moravče, od polnoči naprej pa je obvezno nošenje mask tudi na prostem

Covid-19: V Domžalah že 139 aktivnih okužb, na udaru so tudi Kamnik, Mengeš in Moravče, od polnoči naprej pa je obvezno nošenje mask tudi na prostem

Naraščanje števila novoodkritih primerov okužbe z novim koronavirusom ne pojenjuje. Med okoliškimi občinami so še vedno najbolj na udaru Domžale, kjer je trenutno zabeleženih že 139 aktivnih okužb, precejšnje število novih primerov okužbe pa je bilo včeraj, 14. 10. 2020, potrjenih tudi v Kamniku, Mengšu in Moravčah ter drugih sosednjih in bližnjih občinah.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj med prebivalci občine Domžale, že drugi dan zapored, odkritih kar 25 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, občutno pa se je povišalo tudi število aktivnih okužb, ki v omenjeni občini trenutno znaša že 139 primerov.

11 novih primerov okužbe med občani je bilo včeraj potrjenih tudi v Kamniku, kjer pa je število aktivnih okužb, spričo ozdravitev, vsaj kot je moč razbrati iz podatkov sledilnika COVID-19, ostalo pri 68 primerih aktivne okužbe. Nekoliko bolj zaskrbljujoč pa je podatek, da so med okuženimi tudi dijaki in dijakinje Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, zaradi česar v več razredih, skladno z navodili epidemiološke službe, pouk poteka na daljavo, o okužbah pa poročajo tudi iz Vrtca Antona Medveda Kamnik, zaradi česar so zaposleni in otroci iz dveh oddelkov omenjenega vrtca v karanteni.

Pet novih okužb so včeraj, 14. 10. 2020, potrdili med prebivalci občine Mengeš, kjer trenutno beležijo 28 aktivnih primerov, štiri nove okužbe so bile včeraj potrjene tudi med občani občine Moravče, v kateri imajo trenutno 25 primerov aktivne okužbe, po dve okužbi med občani so včeraj odkrili v občinah Vodice, Cerklje in Vransko, posamične primere pa v občinah Gornji Grad, Lukovica, Komenda in Preddvor, medtem ko je bilo v Zagorju včeraj potrjenih 6 novih okužb.

Zaradi naglega naraščanja števila novih okužb že ob polnoči stopijo v veljavo novi vladni ukrepi, ki na najbolj ogroženih oz. t.i. “rdečih” statističnih regijah, med drugim, zapovedujejo tudi splošno in popolno prepoved zbiranj in druženj (tudi v zasebnih prostorih), verske obrede in poroke, prepovedujejo prehajanje med “rdečimi” regijami ter zapovedujejo obvezno nošenje mask tudi na prostem, obenem pa je predvideno tudi zapiranje nekaterih lokalov.