Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Gornjem Gradu in Lučah je bilo včeraj potrjenih skoraj toliko novih okužb, kot v Kamniku in Domžalah

COVID-19: V Gornjem Gradu in Lučah je bilo včeraj potrjenih skoraj toliko novih okužb, kot v Kamniku in Domžalah

Medtem, ko je bilo včeraj v Domžalah in Kamniku potrjenih nekaj manj okužb kot v začetku tedna, je poplava novopotrjenih okužb zajela sosednje savinjske občine. Še posebej občini Gornji Grad in Luče ter tudi Solčavo in občino Nazarje, razmeroma veliko novih okužb pa je bilo včeraj potrjenih tudi med prebivalci Cerkelj, Komende, Lukovice in Mengša.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj, 9. 12. 2020, med prebivalci občin Kamnik in Domžale potrjenih po 12 novih primerov okužbe s koronavirusom, spričo večjega števila oseb, ki so okužbo že preboleli, pa je razveseljivo, da se je včeraj število aktivnih primerov v obeh občinah vseeno nekoliko znižalo. V občini Kamnik je od včeraj zabeleženih 244 aktivnih primerov, medtem ko je le-teh v občini Domžale še 265 primerov.

Precej bolj zaskrbljujoče je število novih okužb, ki so jih včeraj potrdili v sosednjih savinjskih občinah, saj so tako med prebivalci občine Gornji Grad, kakor tudi med občani občine Luče včeraj potrdili kar po 11 novih primerov okužbe, kar je za občini z majhnim številom prebivalcev zelo veliko. Zaradi včeraj potrjenih novih okužb se je v obeh omenjenih občinah povišalo tudi število aktivnih primerov okužbe, tako da imajo v občini Gornji Grad trenutno okuženih 48 občank in občanov, v občini Luče pa 31, sodeč po uradnih podatkih, pa se okužbe z novim koronavirusom hitro širijo tudi po ostalih savinjskih občinah.

Vir grafike: Sledilnik COVID-19

Dve novi okužbi sta bili včeraj potrjeni tudi med občani občine Solčava, v kateri je trenutno še 8 aktivnih primerov, še 6 novih pa tudi v občini Nazarje, kjer imajo trenutno 24 okuženih občank in občanov. Med prebivalci občine Vransko je bila včeraj potrjena ena nova okužba, v Zagorju pa so jih potrdili 5.

V občini Lukovica je bilo včeraj potrjenih 7 novih primerov, kljub temu pa se je število aktivnih primerov okužbe malenkostno zmanjšalo, in sicer na 42 primerov.

Po štirje novi primeri okužbe so bili včeraj potrjeni tudi med prebivalci občin Moravče, Komenda in Vodice, po 8 novih primerov je bilo odkritih med občani občin Mengeš in Cerklje, 7 primerov v občini Šenčur, 2 pa tudi v občini Preddvor, medtem ko med krajani občin Jezersko in Trzin včeraj ni bilo potrjenega nobenega novega primera okužbe s COVID-19.