Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Kamniku je bilo včeraj odkritih rekordnih 11 novih okužb v enem dnevu, v Domžalah 7

COVID-19: V Kamniku je bilo včeraj odkritih rekordnih 11 novih okužb v enem dnevu, v Domžalah 7

Epidemija novega koronavirusa na Kamniškemdobiva nove razsežnosti, saj je bilo samo včeraj med občani občine Kamnik odkritih in potrjenih kar 11 novih okužb. Prav dosti bolje pa ni niti v sosednjih občinah, saj so včeraj še sedem novih okužb zabeležili tudi v Domžalah, število okuženih pa je naraslo tudi v občinah Komenda, Mengeš, Trzin in Zagorje ob Savi.

Včeraj, 30. 9. 2020, je bilo, po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, med prebivalci občine Kamnik zabeleženo rekordno število novoodkritih okužb, saj je bilo v enem dnevu potrjenih 11 novih okužb, kar je največje število potrjenih okužb v posamičnem dnevu od začetka epidemije. Več primerov je bilo včeraj, denimo, odkrito le še v Ljubljani, s tem pa se je občutno povečalo tudi število aktivnih primerov na Kamniškem, saj je v občini Kamnik trenutno zabeleženo 38 aktivnih primerov okužbe, upamo pa, da se tovrsten trend naraščanja števila novoodkritih primerov in aktivnih okužb ne bo še povečeval.

Podobno resno stanje je tudi v občini Domžale, saj je bilo včeraj med tamkajšnjimi občani odkritih in potrjenih še 7 novih primerov okužbe, trenutno število zabeleženih aktivnih primerov v omenjeni občini pa je naraslo na 45 aktivnih primerov.

Posamične primere novoodkritih okužb so včeraj zabeležili tudi v sosednjih občinah, in sicer občini Komenda, kjer imajo trenutno zabeleženih 5 aktivnih primerov, v občini Mengeš, kjer je aktivnih primerov okužbe 6, v občini Trzin, kjer imajo trenutno prav tako zabeleženih 6 aktivnih primerov, ter v občini Zagorje ob Savi, kjer je bilo včeraj odkritih 5 novih okužb, zabeleženih pa imajo 20 aktivnih primerov okužbe.