Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Kamniku je že 21 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom

COVID-19: V Kamniku je že 21 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom

S tremi novimi, včeraj odkritimi in potrjenimi okužbami z novim koronavirusom, se je število aktivnih okužb med prebivalci občine Kamnik povišalo na 21.

Sodeč po podatkih sledilnika COVID-19 oz. Ministrstva za zdravje se število okuženih oseb v občini Kamnik še naprej povečuje, saj so bili včeraj, 16. septembra 2020, med prebivalci naše občine odkriti in potrjeni še trije novi primeri, s čimer se je skupno število aktivnih primerov okužbe povečalo na 21, vsi omenjeni primeri pa so bili odkriti in potrjeni v zadnjih štirinajstih dneh.

Po en primer okužbe je bil odkrit tudi v sosednjih o občinah Lukovica, kjer imajo trenutno zabeležene tri aktivne primere, ter v občini Zagorje ob Savi, kjer je včeraj potrjena okužba zaenkrat tudi edini zabeleženi aktivni primer okužbe v tej občini.

V ostalih sosednjih oz. bližnjih občinah včeraj niso odkrili novih okužb, je pa Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra na svoji spletni strani objavila obvestilo, v katerem obvešča, da so bile včeraj, 16. 9. 2020, med njihovimi dijaki potrjene tri okužbe, zaradi česar, skladno z navodili epidemiologa, pouk na daljavo poteka za dva oddelka drugih letnikov, beležijo pa tudi štiri sume okužbe dijakov različnih oddelkov, ki pa so odsotni od pouka.