Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Veliko število novih okužb v Kamniku in Lukovici ter drugih sosednjih občinah

COVID-19: Veliko število novih okužb v Kamniku in Lukovici ter drugih sosednjih občinah

Med prebivalci občine Kamnik je bilo včeraj odkritih kar sedem novih primerov okužbe z novim koronavirusom, zaradi potrjene okužbe, pa je vrata zaprl tudi kamniški dnevni center Štacjon. Število okuženih se je včeraj močno povečalo tudi v Lukovici, novi primeri pa so bili odkriti tudi v Cerkljah, Komendi, Trzinu, Mengšu, Domžalah, Moravčah, Preddvoru, Nazarjah in Zagorju.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 so bile včeraj, 29. 9. 2020, v Sloveniji potrjene 203 okužbe, k rekordnemu dnevnemu številu novoodkritih okužb pa so žal prispevali tudi novoodkriti primeri okužb občanov kamniške in sosednjih občin.

Med prebivalci občine Kamnik je bilo včeraj namreč odkritih in potrjenih sedem novih primerov okužbe z novim koronavirusom, skupno število aktivnih primerov pa se je znova dvignilo na trideset. Zaradi potrjene okužbe je včeraj svoja vrata začasno zaprl tudi Štacjon, dnevni center za osebe s težavami v duševnem zdravju, tako da Štacjon do preklica ostaja zaprt, vsi uporabniki in zaposleni pa ostajajo doma v samoizolaciji, kjer čakajo na nadaljnja navodila pristojnih institucij.

Število potrjenih aktivnih primerov okužbe se je občutno povečalo tudi v občinah Lukovica in Zagorje ob Savi, kjer je bila okužba potrjena pri šestih občanih, štiri nove primere okužbe so zabeležili v občini Cerklje na Gorenjskem, trije novi primeri so bili odkriti v Komendi, po dva v Trzinu in Mengšu, posamični primeri novih okužb med občani pa so bili odkriti tudi v občinah Domžale, Moravče, Preddvor, Vodice in Nazarje.