Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Virus je samo v nedeljo terjal še pet življenj, število aktivnih okužb pa se počasi vendarle zmanjšuje

COVID-19: Virus je samo v nedeljo terjal še pet življenj, število aktivnih okužb pa se počasi vendarle zmanjšuje

Četudi število novoodkritih primerov ter aktivnih okužb z novim koronavirusom počasi upada, žal narašča število umrlih oseb, saj je, zaradi posledic bolezni, ki jo povzroča COVID-19, samo minulo nedeljo, v občinah Mengeš, Domžale, Šenčur in Vransko, umrlo pet občanov.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, je bilo med občani občine Kamnik in občani sosednjih ter bližnjih občin tudi v minulem vikendu potrjenih vrsta novih primerov okužbe z novim koronavirusom, k sreči pa se število aktivnih primerov okužbe, tudi na račun številnih ozdravitev, med občani počasi vendarle zmanjšuje.

Iz podatkov, ki so bili na sledilniku COVID-19 objavljeni danes, je moč razbrati, da je do nedelje, 22.11.2020, ko je bilo med prebivalci občine Kamnik potrjenih 12 novih okužb, 15 pa tudi v soboto, okužbo z novim koronavirusom uspešno prebolelo že 935 občank in občanov naše občine. Trenutno je v občini Kamnik zabeleženih še 332 primerov aktivne okužbe, število le-teh pa se počasi, kljub vsakodnevnim novoodkritim primerom, zmanjšuje že vse od 7. novembra.

Od začetka epidemije je bila okužba z novim koronavirusom potrjena pri 1268 občanih kamniške občine oz. pri 4,237 % vseh prebivalcev. Kot smo že omenili, je okužbo do sedaj že prebolelo 935 občanov in občank, žal pa je ena oseba, zaradi posledic okužbe oz. z njo povezanih bolezenskih težav, tudi umrla.

Sicer nekoliko  kot v Kamniku, pa vendarle, se število aktivnih okužb znižuje tudi med prebivalci občine Domžale, v kateri je bila okužba s COVID-19 do sedaj potrjena pri 1586 občanih in občankah oz. pri 4,324% vseh prebivalcev sosednje občine. Do včeraj je okužbo prebolelo že 1200 občank in občanov, v sosednji občini pa imajo trenutno zabeleženih 368 aktivni primerov okužb. Ena oseba je, po podatkih objavljenih na sledilniku COVID-19, v nedeljo žal tudi umrla, s čemer je število umrlih zaradi COVID-19 v občini Domžale naraslo na 18 oseb, kar je daleč največ med sosednjimi občinami.

 

Zaradi posledic obolenja, ki ga povzroča COVID-19, sta dve osebi v nedeljo umrli tudi v občini Mengeš, v kateri so okužbo (od začetka epidemije) potrdili pri  410. osebah (4,952%), 110 občank in občanov je še vedno aktivno okuženih, 289 pa je okužbo že prebolelo. Skupaj je v občini Mengeš do nedelje, 22. 11.2020, zaradi posledic okužbe in z njo povezane bolezni, umrlo že 11 oseb.

Število umrlih oseb – nedelja, 22.11.2020 – Vir: Sledilnik COVID-19

V občini Komenda, med prebivalci katere so bili v nedeljo potrjeni trije novi primeri okužbe, še eden pa tudi v soboto, se je število aktivnih primerov okužbe v zadnjem tednu zmanjšalo na 35 primerov. Do minule nedelje je bila okužba potrjena pri 239 prebivalcih občine oz. pri 3,743 % vseh občanov. 201 občan je okužbo že prebolel, za tri osebe pa je bila okužba žal tudi usodna.

V občini Lukovica, v kateri je bil nekaj časa okužen največji delež vseh prebivalcev občine v naši soseščini, je bilo do nedelje potrjenih 279 primerov okužbe oz. pri 4,737% vseh občank in občanov. Do sedaj je okužbo prebolelo 224 oseb, zaenkrat pa imajo v občini potrjenih še 53 aktivnih okužb. Zaradi posledic okužbe in z njo povezane bolezni, sta v občini Lukovica do sedaj umrli dve osebi.

Vse umrle osebe do 22..11.2020 – Vir: Sledilnik COVID-19

Epidemiološka slika se je v občini Moravče v minulem vikendu sicer nekoliko poslabšala, saj je, po podatkih Ministrstva zdravje, opazen manjši porast aktivnih primerov okužbe, ki trenutno znaša 47 primerov. Se je pa tudi v omenjeni občini število aktivnih primerov v zadnjih dveh tednih občutno zmanjšalo. Med prebivalci občine Moravče je bila do nedelje okužba potrjena pri 230. osebah, 181 oseb je okužbo že prebolelo, življenje pa sta izgubili dve osebi.

V preostalih sosednjih in bližnjih občinah je bilo minuli vikend odkritih oz. potrjenih manjše število novih okužb, žal pa je, razen že omenjenih, zaradi posledic okužbe po ena oseba umrla tudi v občinah Vransko in Šenčur.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve